Vad är Scorecast?

Scorecast är ett relativt nytt begrepp som infunnit sig hos spelbolagen.

Scorecast innebär att du ska tippa rätt resultat i matchen och dessutom tala om vilken spelare som gör sista målet. Det vill säga rätt kombination av resultat och sista målskytt. Det finns också alternativet där man tippar första målskytt kombinerat med rätt resultat. Givetvis är det mycket svårt att tippa Scorecast om du jämför med att spela ett vanligt matchresultat, men oddsen på scorecast brukar ligga en bra bit över 100 gånger pengarna så det kan vara värt en liten slant.

Exempel på Scorecast
Hos bet365 kan ett scorecast spel se ut enligt följande:

1. Välj match att spela på.

Börja med att välja kategorin sport hos spelbolaget. Därefter letar du reda på vilken match som du vill lägga ditt scorecast spel på. Välj exempelvis Ukraina Sverige. Klicka på 111 som talar om att det finns fler spelalternativ för just den här matchen och bläddra ner till sektionen för Scorecast.

Spela scorecast

 

2. Välj första målskytt och slutresultat i matchen

Först pekar du ut första målskytt och därefter hur matchen slutar. I det här fallet har vi valt att Zlatan Ibrahimovic gör första målet och därefter klickar vi på vilket resultat som vi tror att matchen slutar. Du kan direkt se vilket odds ditt scorecast ger.

3. Lägg spel

När du är nöjd med din målskytt och ditt slutresultat så klickar du på oddset och spelet läggs till på din kupong. Lägg därefter din insats på ditt scorecast vad.

Scorecast är alltså en kombination av första eller sista målgörare och rätt resultat efter ordinarie tid i en match. Scorecast anses som en all-in marknad med ingen återbetalning på icke startande spelare eller spelare som blir inbytt efter matchens första mål. Ej listade spelare räknas som vinnare om de gör första/sista målet.

hur fungerar scorecast

 

För matcher som slutar utan mål (0-0) brukar alla Scorecast spel återbetalas. Om matchens första mål är ett självmål kommer Scorecast spelet avgöras med nästa målgörare och rätt resultat.

Om sista målet är ett självmål kommer sista målgörare Scorecast vinnas av den spelare som gör näst sista målet. Om det bara är självmål i matchen brukar  alla Scorecast spel återbetalas av spelbolagen.

Exempel på spelbolag som erbjuder Scorecast.

bet365
NordicBet
Svenska Spel

Scorecast är väldigt svårtippat men när du väl vinner så vinner du förmodligen en hel del.

Gillar du det du läser? Dela!