Stryktipset

Inget förbrödrar mer än Stryktipset på Lördagar

Här kan ni läsa om Stryktipset hos Svenska Spel. Vi levererar bland annat tipsförslag och framförallt riktar vi in oss på de omgångar av Stryktipset som innehåller engelska Premier League matcher. Det innebär att det därför kan uppstå perioder av uppehåll med våra stryktipsförslag.

Allt som oftast handlar det om att vi på Svenskt Spel tar fram ett reducerat 144 raders system som bygger på 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar med 12 rättsgaranti. Våra stryktipsförslag innehåller alltid en generell kommentar om stryktipset längst ner och vi försöker även ha en liten analys om varje match på vår stryktipskupong

Stryktipset

Tipset engagerar

Svenskt Spel är också alltid med när det är Tips SM på Stryktipset där vi naturligtvis siktar på att leverera en vinnande stryktipskupong. Utöver det brukar vi leverera olika matematiska och reducerade system på tipset.

Matematiska system

Om vi ska välja ett lagom stort matematiskt system så får det nog bli det som används under Tips-SM som baseras på 6 halvgarderingar för 64 kr. Ibland lägger vi till en halvgardering så att det blir 7 halv för 128 kr. Ska man spela större system så får man nästan gå ihop i ett bolag för att det inte ska blir för dyrt.

Bolagsspel hos Svenska Spel

Hos Svenska Spel finns det ett bra sätt att spela Stryktipset tillsammans med andra. Man kan starta bolag och det fungerar så länge som du som spelare har ett konto hos Svenska Spel. Någon startar ett bolag och bjuder därefter in önskade medlemmar. Var och en bidrar med en summa till bolaget. Om det blir vinst på stryktipsförslaget så går pengarna tillbaka till alla som varit med och bidragit med en andel. På så vis blir det aldrig några diskussioner om man har rätt till pengar och om man var med på veckans stryktipsförslag eller inte.

När blir det Jackpot på stryktipset?

När Stryktipset inte levererar någon vinnare på 13 rätt så leder det till att det blir jackpot följande vecka. Sedan Svenska Spel införde att en ensam vinnare på Stryktipset alltid vinner 10 miljoner så har intresset och omsättningen ökat markant. Det gör Stryktipset lite roligare och mer spännande om man vet att en rejäl slant väntar som jackpot ifall man lyckas sätta skrällarna.

Historia om vårt stryktips

Stryktipset hade premiär den 20 oktober 1934. Då med tolv matcher och 25 öre per tippad rad. År 1969 ändrades antalet matcher till 13 och namnet på högsta vinsten byttes från tolvan till den språkligt tvivelaktiga formen trettan. År 2004 införs tillägget 13plus på Stryktipset som senare byter namn tilldubbelvinsten.

 • 1934 Premiär 20 oktober. Tolv matcher och 25 öre per tippad rad.
 • 1948 Priset höjs till 30 öre
 • 1951 Priset höjs till 35 öre
 • 1959 Priset höjs till 40 öre
 • 1969 Antalet matcher ändras till 13.
 • 1975 Priset höjs till 50 öre
 • 1978 Priset höjs till 60 öre
 • 1985 Priset höjs till 1 kr.
 • 2004 Vecka 4 införs bonusspelet 13plus.
 • 2004 Vecka 38 rekordutdelning 5 036 137 kr på 13 rätt.
 • 2006 På hösten byter 13plus namn till dubbelvinsten.

Läs mer fakta om stryktipset på Wikipedia.

Tippa hos Svenska Spel

Det finns bara ett ställe att lämna in klassiska Stryktipset på och det är hos spelbolaget Svenska Spel. Här hittar du all information om reducerade system och matematiska system. När du valt ett system på ditt stryktips så kommer du få hjälp med hur många helgarderingar och halvgarderingar som du måste fylla i. Du hittar även värdefull statistik om lagen som finns med på stryktipskupongen i form av formkurva, hemma-borta facit, mål, senaste matcher och mycket mer. Det som du däremot inte hittar är ett tipsförslag till stryktipset och det är där vi kommer in i bilden och hjälper dig.

Här fyller du i din kupong och lämnar in Stryktipset hos Svenska Spel.

Största tipsvinsten genom tiderna

Sen man gjorde om utbetalningsplanen där en ensam vinnare kunde vinna 20 miljoner på Stryktipset så har det inträffat en enda gång. Kupongen lämnades in i Malmö och du kan läsa mer om den otroliga vinsten här som uppgick till 20 miljoner kronor. Stryktipsomgången när vinsten delades ut gick av stapeln Lördagen den 12 November 2011. Kuriosa i sammanhanget är att systemet som lämnades in var endast ett 64 raders system baserat på 6 halvgarderingar!

EttKryssTvå hos Betsson

Hos Betsson kan du tippa på stryktipset också men spelbolaget har valt att kalla sitt stryktips för EttKryssTvå. Till skillnad mot svenska spels stryktipset så är du hos betsson alltid garanterad utdelning på 10, 11, 12 och 13 rätt. Din vinst kommer bli de odds som summeras för resultaten i 13 matcher.

Vi på Svenskt Spel har skrivit en artikel om EttKryssTvå hos Betsson där du får mer information om deras variant av Stryktipset.

Stryktipset hos Comeon

Det är gratis att spela på på Stryktipset hos Comeon

Stryktipset hos Comeon kallas för ”Krysset” är helt gratis och kostar ingenting för dig som spelare. Du tippar Krysset på lördagar och tipskupongen består av 10 stycken matcher. Du vinner på 8, 9 och 10 rätt. Du ska tippa en rad som består av 3 halvgarderingar. De spelare som har flest rätt delar på prispotten på 250.000 kronor. Krysset hos Comeon innehåller alltid Premier League matcher och spelstopp är något vanligare än klassiska Stryktipset hos Svenska Spel. Det kan vara vid 16.00 men också tidigare vid 13.30 om första Premier League matchen spelas då.

Stryktipset hittar du även hos Comeon.

Europatipset hos Svenska Spel

Kan man inte vänta till Lördag för veckans stryktips så finns det även möjlighet till att tippa på Europatipset mitt i veckorna. Om klassiska Stryktipset riktar in sig på Premier League så riktar Europatipset in sig på andra ligor och länder. Här är det blandad kompott av länder och lag där Europatipset kan innehålla matcher från såväl Spanien, Italien och Frankrike som Tyskland, England och Sverige. Omsättningen brukar inte vara lika stor på Europatipset som om man jämför med Stryktipset på Lördagar. Europatipset spelas oftast på söndagar och även tisdagar mitt i veckan. Om du vill tippa på Europatipset så gör du det hos spelbolaget.

Rätta ditt stryktips

Här kan du rätta dina rader på tipset och även få information om utdelning på omgången som varit.

Löpande resultat Stryktipset

Om du vill hitta vad det står i matcherna som pågår i Stryktipset just nu så kan du smidigast besöka Text tv sidan 551 där du även hittar aktuell utdelning.

Samlingssida om Stryktipset hos Tipper.se

En annan bra sida som vi kan rekommendera där vi själva finns listade med våra stryktipsförslag är Tipper.se. De uppdaterar kontinuerligt nyheter om tipset och har samlat in en hel del information från olika sidor vilket gör att man alltid hittar något intressant. Tipper.se har även en intressant jämförelse mellan Betssons EttKryssTvå och Svenska Spels Stryktipset när det gäller utdelning. Kika in på Tipper.se för att hitta värdefull information och kommentarer kring tipset.

Stryktipset blir roligare med Tips-SM

Vi brukar leverera olika system för stryktipset. När tips-sm pågår så blir det givetvis ett stryktipsförslag baserat på 6 matematiska halvgarderingar eftersom det är det tävlingen handlar om. Tips-SM brukar pågå i 6 veckor från mitten av februari till slutet av mars då segraren koras. Vinnaren av tips-sm 2013 heter Örjan Persson och kommer från Finspång som tog hem äran, 250 000 kronor och en resa till England där Premier League-premiären väntade i augusti. Tips-SM handlar om att få flest antal rätt under de 6 veckor som tävlingen pågår. Din sämsta tipsomgång på stryktipset får du räkna bort.

Reducerade system

Vi har 2 olika favoritsystem på stryktipset som vi brukar spela när det gäller reducerade system. Med ett reducerat system menas att du får använda ett visst antal garderingar till en viss summa som garanterar dig ett visst antal rätt. Det första systemet som vi brukar spela är R-4-4-144 med 12 rätts garanti. Bokstaven ”R” står just för att det är ett ”Reducerat” tipssystem. 4-4-144 innebär att det bygger på 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar för 144 kr. Med 12 rättsgaranti så innebär det att om vi får 13 på systemet så är det minst 12 rätt i utdelning. Vad är då vitsen med att köra ett reducerat system? Jo du får många garderingar till en mindre summa pengar än det normalt sett kostar. Ett matematiskt system med 4 hel och 4 halvgarderingar kostar 1296 kr. Men är det 13 rätt då på systemet så är det också 13 på en rad.

Ett annat reducerat system som inte många tippare känner till som vi brukar köra på Stryktipset är R-9-0-222 med 11 rätts garanti. Du får alltså 9 helgarderingar och ska då ta ut 4 säkra matcher på kupongen. Det här systemet är riktigt roligt om man väljer ut 4 matcher som inte alls är så säkra. Lyckas man pricka in dem så kan man hoppas på skräll i de 9 övriga matcherna. Då kan det ge pengar. Vi har haft flytet en gång och även lyckats få 13 rätt på en rad som den gången genererade ca 10.000 kr i vinstpengar. Annars är dock chansen inte så stor att det stämmer in. Vinstchansen är 1 av 96 på att det ska stämma in. Men skräller det så kan det bli fin utdelning på 11 och 12 rätt på Stryktipset också.

Läs våra egna stryktipsförslag

Passa på att gilla oss på Facebook för att automatiskt få en notis i ditt flöde om att vi levererat ett nytt stryktipsförslag för Stryktipset eller ett speltips på en eller flera utvalda matcher.

Värt att veta om tipset!

Stryktipset har funnits väldigt länge i våra svenska hjärtan och hade premiär den 20 oktober 1934 när den första stryktipsomgången gick av stapeln. På den tiden bestod tipset av tolv matcher och kostade 25 öre per tipsrad. År 1969 ändrades antalet matcher till 13 och namnet på högsta vinsten byttes från ”tolvan” till det lite mer konstiga smeknamnet ”trettan”. I närtid år 2004 så infördes mer spänning åt svenska folket då ”13 plus” blev ett tillägg till att vinna mer pengar. Idag har det bytt namn till dubbelvinsten. Lite historia om Stryktipset:

 • 1934 Premiär 20 oktober. Tolv matcher och 25 öre per tippad rad.
 • 1948 Priset höjs till 35 öre
 • 1951 Priset höjs till 40 öre
 • 1959 Priset höjs till 50 öre
 • 1969 Antalet matcher ändras till 13.
 • 1975 Priset höjs till 60 öre
 • 1978 Priset höjs till 1 kr.
 • 2004 Vecka 4 införs bonusspelet 13plus.
 • 2004 Vecka 38 rekordutdelning 5 036 137 kr på 13 rätt.
 • 2006 På hösten byter 13plus namn till dubbelvinsten.

Stryktipset gick rakt in i de svenska hushållens hjärtan under 70- och 80-talet då den engelska fotbollen blev omåttligt populär. Intressant är att priset för en tipsrad (1 krona) inte har höjts sedan 1978.

Vi levererar tipsförslag augusti – maj

Vi på Svenskt Spel levererar tipsförslag under perioden augusti – maj då den engelska fotbollen pågår. Premier League är något som ligger oss varmt om hjärtat och det känns både inspirerande och kul att leverera tipsförslagen. Under februari månad deltar vi även i tips-sm där vi tar ut ett matematiskt system på 64 rader som bygger på 6 halvgarderingar. När vi inte är med i tips-sm så brukar våra system kosta omkring 60 – 150 kr som är ungefär en insats vad en medelsvensson har råd att lämna in per vecka. Vi har också ett reducerat system som vi brukar ta till när vi vill ha mycket garderingar på kupongen och hoppas på skrällar. Det kostar lite mer och bygger på 9 hel! garderingar för 222 kronor. Får man 13 rätt på kupongen, dvs man får in sina 4 säkra matcher så är det minst 11 rätt på en rad.

Är klockan 16.00 på Lördagar med Stryktipset höjdpunkten för er också?

Spela EttKryssTvå – Stryktipset hos Betsson

ettkrysstvå

 

Läs våra stryktipsförslag

Varje vecka tippar vi en stryktipskupong med ett reducerat system R-4-4-144 hos Svenska Spel. Stryktipsförslagen skriver vi nästan enbart när Premier League säsongen pågår.

Stryktipset med tipsförslag hos Aftonbladet

Varje vecka kan du läsa intressanta tipsförslag hos Aftonbladet (Anlys hos Aftonbladet). Här diskuterar man veckans säkra matcher och ger förslag på eventuella skrällar. Man ser över skadeläget och tipsar även om nya managers, managers som får sparken, nya spelare och spelarförluster. Enda nackdelen är att man måste vara pluskund hos Aftonbladet för att få tillgång till informationen.