En vecka fylld av ångest efter Sveriges uttåg från VM efter playoff. Undra hur många svenska hem som knöt näven, gjorde high five och skrek rakt ut när Zlatan gjorde 2-1 på friskpark. Där tändes ett hopp och man fick den där härliga känslan av det kanske kunde gå vägen. En match som man i så fall länge skulle komma att minnas om 3-1 hade kommit och det slutat så. Nu får man försöka glädjas åt att det återigen är lite Premier League på schemat efter kvalveckan.

Spela på Stryktipset hos Svenska Spel

Här följer veckans stryktipsförslag.

Tipset vecka 47, 2013, R-4-4-144

Match 1. Arsenal – Southampton (1x)

Båda lagen har gjort det riktigt bra den här säsongen. Arsenal leder Premier League och Southampton har klättrat upp till tredje plats. Arsenal får ändå ses som klara favoriter men med tanke på att Southampton spelar målsnålt borta och endast har en förlust den här säsongen så tar vi med krysset. Vårt tips 1x!

Match 2. Fulham – Swansea (1x2)

Fulham har riktigt dålig form med fyra raka förluster. Swansea har inte kommit upp i fjolårets klass än och letar fortfarande efter formen. Känns som en helgardering är på plats då det här är en öppen historia. Vårt tips 1×2!

Match 3. Hull – Crystal Palace (1)

Hull har gått starkt hemma den här säsongen och även levt upp till över förväntningarna. Crystal Palace däremot måste ändra något om man vill spela i Premier League nästa säsong. Just nu finns det ingenting som tyder på att man ska börja ta poäng. Ettan känns säker i den här matchen. Vi spikar ettan!

Match 4. Newcastle – Norwich (1x)

Newcastle har två fina skalper i sina två senaste matcher med vinst hemma mot Chelsea och vinst borta mot Tottenham där Krul var helt magisk i målet. Norwich har visserligen haft tufft motstånd i City, United och Arsenal i sina tre senaste bortamatcher men att släppa in 15 mål på dessa tre matcher är på tok för mycket. Räkna med att man försöker backa hem och täppa till bakåt. Ettan känns given men vi chansgarderar med ett kryss.

Match 5. Stoke – Sunderland (1)

Sunderland har 3 vinster av de fyra senaste och Poyets intåg som ny manager verkar ha fått fart på laget. Däremot väntar man fortfarande på en seger borta den här säsongen där man haft det väldigt svårt. Den här matchen bör garderas tidigt men vi chansar på en säker etta då Stoke är svårslagna hemma och väldigt tunga att möta. Vårt tips etta.

Match 6. Birmingham – Blackpool (x2)

Birmingham har blandat och gett den här säsongen men absolut inte levt upp till förväntningarna.  Blackpool har gått starkt men förlorade senast hemma. Krysset ligger nära till hands och är det nåt lag som det lutar mer åt så är det Blackpool. Vi garderar med tvåa. Vårt tips x2.

Match 7. Blackburn – Reading (1x2)

Riktigt svårtippat. Två lag som kommit smygande i tabellen men inte fått det att lossna. Känns som en öppen historia och därför väljer vi att helgardera.

Match 8. Bournemouth – Derby (12)

Två lag som sällan kryssar och därav tipset. Kollar man hemma och borta statistik för de här två lagen så är det endast ett kryss på 14 matcher. Bournemouth får utgångstipset men vi tar med tvåan på tipskupongen.

Match 9. Ipswich – Leicester (1x2)

Vi tror att Ipswich kan skrälla lite här då man har fin form och fint facit på sin hemmaplan. Leicester hade innan förlusten senast mot Nottingham hemma fyra raka vinster.

Match 10. Leeds – Middlesbrough (1)

Jag har nog bommat på Leeds de senaste veckorna oavsett om jag tippat på dem eller emot dem. Så egentligen borde matchen helgarderas. Men nu ser det ut som Leeds börjat hitta formen medans Middlesbrough fortfarande är väldigt svajiga. Leeds är svårslagna hemma på Elland Road och får tipset den här veckan. Vårt tips etta! Varför spricker man alltid på Leeds?

Match 11. Nottingham – Burnley (1x2)

Nottingham slog oväntat Leicester borta senast med 0-2 vilket var oerhört starkt. Nu möter man serieledaren Burnley som har vacklat på slutet. Burnley hade 8 raka vinster innan de båda oavgjorda matcherna i ligan. Mycket svårt så vi helgarderar där krysset ligger väldigt nära till hands. Vårt tips 1×2!

Match 12. Queens PR – Charlton (1)

Queens Park ledde serien en tag men har tappat lite fart sista tiden. Hemma har man dock gått som tåget med 6 vinster, 1 oavgjord och 0 förluster. Charlton har rykt upp sig lite på slutet men tuffare motstånd väntar här och jag anser nog att det här är en av de säkraste matcherna på stryktipset den här veckan. Vi spikar ettan!

Match 13. Wigan – Brighton (1)

Det gamla Premier League laget Wigan ser inte ut att vara med och slåss om en direktuppflyttning till Premier League nästa säsong. Man får rikta in sig på att nå en kvalplats men om det ska bli verklighet så behöver man bättra på bortaspelet. Hemma är man obesegrade och får därför tipset. Brighton ska inte underskattas så matchen bör garderas tidigt. Vårt tips etta!

tipsförslagKommentar om stryktipset vecka 47

Vi fortsätter på den inslagna vägen med ett reducerat system R-4-4-144 som erbjuder 12 rättsgaranti. 

Fem matcher på kupongen tillhör Premier League. Arsenal får ses som en riktig toppmatch då det är ettan mot trean som möts i Premier League även om Southampton på förhand inte räknas till ett av topplagen.

Veckans säkraste matcher ser vi i Hull och Queens Park Rangers som borde vinna sina matcher hemma.

Skrällvarning i match 1, 4, 9 och 11 där favoriterna kan falla.

Vårt tips innehåller hela 12 ettor och det lär inte bli någon utdelning om så blir fallet men vi hoppas på att träffa skrällarna rätt vilket i så fall kan leda till en fin slant.

Hur ser ni på veckans stryktips? Kommentera gärna. Ni har väl heller inte missat att spelbolaget betsson har sitt eget stryktips i form av EttKryssTvå