Veckan tips har en extra fin pott på 14 miljoner som ska fördelas. Det borde kunna innebära fin utdelning på tipset. Stryktipset vecka 5 innehåller några säkra matcher som vi tror på. Vi försöker guida er till skrällarna och var man kan chansspika sina matcher.

Tipset vecka 05, 2014, R-4-4-144

Match 1. Cardiff – Norwich (1x2)

Det skiljer 8 placeringar lagen emellan där Cardiff ligger sist i tabellen. Hemma är man helt okej ändå och måste börja ta poäng i sådana här matcher. Norwich bortafacit är inget vidare och man har endast 2 vinster den här säsongen. Vi väljer att helgardera matchen.

Match 2. Everton – Aston Villa (1)

Everton åkte på en rejäl smäll i derbyt mot Liverpool. Stryk med 4-0 borta. Aston Villa är ett bra bortalag och man har klättrat lite i tabellen. Här kommer man dock inte räcka till mot ett revanchsuget Everton! Säker etta!

Match 3. Fulham – Southampton (1x2)

Fulham var det sämre laget borta mot Swansea senast och fick inte med sig några poäng. Man är verkligen indraget i bottenstriden. Southampton fick 2-2 mot Arsenal men hade mycket väl kunna vinna den matchen. Man är klasser bättre här men motivation slår klass som det så fint heter. Därför helgarderar vi. Vårt tips 1×2!

Match 4. Hull – Tottenham (1x2)

Hull ska inte underskattas hemma. Tottenham gick på en rejäl nit mot City, stryk med 5-1 hemma. Man fick Rose utvisad som missar den här matchen. Hull har bättre skadeläge än vad Tottenham har och kan mycket väl skrälla här. Vi chansar med helgardering!

Match 5. Stoke – Manchester United (2)

Stoke går kräftgång just nu och Guidetti får ingen speltid. Hans uttalanden kan ha förvärrat situationen om speltid. United såg pigga ut i första halvlek senast. Mata var en injektion och kommer förmodligen bli bättre när han blir bekväm i kläderna. Van Persie var tillbaka senast och Rooney hoppade in. Startar alla tre nu!?. Vårt tips säker tvåa!

Match 6. Birmingham – Derby (x2)

Usel form på Birmingham. Endast en vinst på de 6 senaste matcherna. Desto ljusare läge för Derby som sett stabila ut i de sista matcherna. Vårt tips x2!

Match 7. Blackburn – Blackpool (1)

Blackburn har sviten 7 vinster , 4 oavgjorda och 3 förluster hemma den här säsongen och det är helt okej. Formen är inte lysande men man har inte haft någon riktig svacka och är stabila helt enkelt. Blackpool däremot har sämst form i The Championship. 1 oavgjord och 5 förluster på de 6 senaste talar sitt tydliga språk. Man dalar som en fura i tabellen. Vi spikar ettan på Blackburn!

Match 8. Doncaster – Middlesbrough (1x2)

Middlesbrough ligger mycket bättre till i tabellen än vad Doncaster gör och har ett mycket bättre lag på papperet. Det borde bli en tvåa på stryktipskupongen men hemmalaget har två stycken 3-0 segrar i sina två senaste så det känns som att man kan skrälla här. Vi väljer därför att helgardera stryktipsmatchen.

Match 9. Ipswich – Bolton (1)

Prekär match och verkligen svårtippad. Båda lagen har blandat och gett. Bolton har tre raka förluster men man har mött väldigt bra motstånd på de tre matcherna. Ipswich får tipset av oss för att de har hemmaplan, har hyfsat facit där och lite bättre form. Garderas ändå tidigt! Vårt tips säker etta!

Match 10. Leeds – Huddersfield (1)

Två lag som ligger i mitten på tabellen och som inte har så mycket att spela för. Båda lagen har usel form. Leeds som hade en bra period har nu 1 oavgjord och 5 förluster på de 6 senaste. Huddersfield har 3 raka förluster och egentligen kan det här sluta hur som helst. Leeds får tipset i form av hemmaplan! vi chansspikar ettan.

Match 11. Millwall – Reading (x)

Reading har gjort 12 mål i de två senaste hemmamatcherna. Tyvärr är man sämre i bortaspelet och behöver bli stabilare på bortaplan för att få häng på en kvalplats ordentligt till Premier League. Millwall är svårslagna hemma och spelar till skillnad mot Reading väldigt målsnåla matcher. Vi tror på en jämn kamp här och chansspikar krysset!

Match 12. Sheffield Wednesday – Barnsley (1)

Sheffield Wednesday har lyckats höja sig och ta sig upp över nedflyttningsstrecket efter den katastrofala inledningen på säsongen. Just nu har man 9 raka utan förlust. Vem hade kunnat tro det för några månader sen? Barnsley ligger nästsist och har endast en vinst på bortaplan den här säsongen. Vi spikar ettan!

Match 13. Wigan – Charlton (1x)

Wigan förlorar sällan hemma. Endast två förluster den här säsongen. Man möter här ett lag som alltid spelar destruktivt på bortaplan. Det borde bli etta men vi tar med krysset ifall man inte får in bollen. Vårt tips 1x!

tipset vecka 5Kommentarer om Stryktipset

Tipsförslaget är ett reducerat system som bygger på 4 helgardering och 4 halvgarderingar för 144 kronor med 12 rättsgaranti. Det innebär att det är minst 12 rätt om vi får 13 rätt på ramen.

Veckans säkraste matcher är Blackburn och Sheffield Wednesday.

Veckans skrällar står Hull och Doncaster för.

Cardiff och Stoke har sämst form i Premier League.

Blackpool har sämst form i The Championship.

——————————————————-

 

Hur skulle ni tex önska att ett stryktipsförslag såg ut?

Mer information om skador i lagen?

Olika system varje vecka?

Anpassa systemet efter matcherna på kupongen och inte tvärtom?

Kommentera gärna! Gillar ni det jobb som vi lägger ner varje vecka så gilla och dela 😉

Ja då ses vi på Lördag igen!