Snart är det dags för Elitloppet 2014 som körs på Solvalla den 25 maj och vi på Svenskt Spel har ett hett speltips.

Inom travvärlden anses Elitloppet vara ett av de mest prestigefyllda travloppen som går att vinna. Några av de allra största travloppen är annars Hambletonian Stakes i USA och naturligtvis det franska storloppet Prix d’Amérique i Paris. Och det är just de här tre länderna som är de största travnationerna i världen, Sverige, Frankrike och USA. Men även Italien och Norge börjar närma sig topp tre nationerna.

Speltips på Elitloppet 2014 den 25 maj

Vi har tittat närmare på vilka spel som erbjuds hos spelbolagen och vart man får de bästa oddsen. Det vi kan konstatera hos alla de fyra spelbolagen vi kikat in på är att de har svenska hästen Panne De Moteur som klar favorit till slutsegern i Elitloppet 2014. Panne De Moteur står just nu i vinnaroddset 5,0 hos Unibet som är spelbolaget med bäst odds. Men då ska han först klara försöket varefter han ska få maximal utdelning i finalen och passera målsnöret först av alla.

Panne De Moteur 2014

Ska Panne De Moteur bli en av de fyra bäst placerade hästarna i Elitloppet 2014?

Vi är inte så säkra på att just Panne De Moteur vinner Elitloppet men vi tror däremot att chansen är mycket god till att Panne De Moteur är en av de fyra bäst placerade hästarna i mål när finalen är över. Därför satsar vi på just det spelet till 2,05 gånger pengarna. Även det spelet görs hos Unibet.

Odds Elitloppet 2014

Deltagande hästar i Elitloppet 2014

I årets Elitlopp har vi tio svenska travekipage utav 16 startande som ska göra upp i två försöksheat och där sedan de avancerande ekipagen gör upp i en härlig final på söndagseftermiddagen. Övriga länder som fått skicka sina hästar och kuskar till Solvalla denna söndag och delta i Elitloppet är två från USA, en från Frankrike, två från Italien och en från Norge.

Elitloppet Försök 1

1, Shaq Is Back, Daniel Redén
2, Prussia, Pietro Gubellini
3, Timoko, Björn Goop
4, Digital Ink, Örjan Kihlström
5, Reven d’Amour, Erik Adielsson
6, Maven, Yannick Gingras
7, Truculent, Johnny Takter
8, Nahar, Robert Bergh

Elitloppet Försök 2

1, Delicious U.S., Daniel Redén
2, Panne de Moteur, Örjan Kihlström
3, Uncle Peter, David Miller
4, Raja Mirchi, Lutfi Kolgjini
5, Sanity, Erik Adielsson
6, Caballion, Björn Goop
7, Juliano Rags, Noralf Braekken
8, Pascia’ Lest, Enrico Bellei

Elitloppet 2014 Söndag 25 Maj

Segrare i Elitloppet 2013

Förra året vanns Elitloppet 2013 på ett regntungt Solvalla av hästen Nahar med kusken Robert Bergh i sulkyn. Här ett klipp från det loppet:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6AfllEKrnGs[/youtube]