Äntligen är det dags för Svenska Spel och Stryktipset med Premier League matcher på kupongen! Det var ett tag sen men nu sparkar alltså den högsta divisionen igång igen. Inte nog med så är det jackpot på veckans stryktips där 13 miljoner ligger i potten. Här följer veckans stryktipsförslag.

Stryktipset vecka 33, 2014, R-4-4-144

Match 1. West Ham – Tottenham (1x2)

West Ham har 3 raka segrar mot Tottenham och i och med att det är första matchen på säsongen så är det svårt att säga var lagen står. Tottenham håller på att rensar truppen rejält under transferfönstret. En helgardering känns bra i det här Londonderbyt. Matchen visas av tv kanalen viasat Fotboll med matchstart 16.00

Match 2. Leicester – Everton (1x2)

Leicester avslutade säsongen starkt förra året och hemma är man riktigt starka. Man har varit stabila på försäsongen och radat upp segrar. I genrepet slog man Bremen med 1-0. Det ser ut som att man kommer väl rustade till Premier League. Everton har signat upp Lukaku från Chelsea istället för lån som tidigare. Everton gjorde en riktigt bra säsong förra året och man lär inte vara sämre i år. Vi helgarderar! Matchen visas av tv kanalen Viasat Sport med matchstart 16.00

Match 3. QPR – Hull (1x)

Nykomlingar brukar alltid ha en förmåga att överprestera i början på säsongen. QPR är äntligen tillbaka i finrummet och räkna med att man kommer lyftas fram av fansen här. Hull vann över Stuttgart i genrepet och är ett stabilt lag som förmodligen kommer sluta bättre än QPR i tabellen men här tror vi att man max får med sig en poäng.

Stoke – Aston Villa (1)

Stoke kommer bli att räkna med i år. Det skulle inte förvåna mig om man slutar topp 10 när säsongen är över. Truppen ser inte sämre ut i år än förra året. Hemma är man svårslagna och Villa som ser mediokra ut kommer få tufft här. Det här är en av veckans spikar på kupongen. Läs gärna Kalle Karlssons premier league blogg och inlägget om Stoke här inför säsongen. Vi spikar etta!

Match 5. West Bromwich – Sunderland (1x)

West Bromwich försäsongen har inte varit helt fläckfri och man har 3 raka förluster där. Dock ska man inte dra för stora växlar över träningsmatcher då truppen allt som oftast luftas friskt. Sunderland var inte speciellt bra i bortaspelet i fjol. Jag tror man är nöjda med 1 poäng här och kommer försöka stänga den här matchen. 1x känns därför rätt så logiskt.

Match 6. Blackpool – Blackburn (2)

Två lag som gjorde en omvänd resa under förra säsongen. Blackpool startade bra men rasade sedan i tabellen och slutade på en 20:e plats. Blackburn hade problem i början med klättrade sedan sakta men säkert upp till en 8:e plats i The Championship. Känns som att Blackpool kommer få det jobbigt i år och får kämpa för att hänga kvar. Blackburn siktar på en topplacering. Vi spikar tvåan!

Match 7. Bolton – Nottingham (x2)

Nottingham avslutade säsongen starkt förra året och inledde på bästa sett genom att slå Blackpool med 2-0 hemma i premiären. Bolton åkte på torsk borta mot Watford med 3-0. Hemmplan nu och man är så klart revanchsugna. Tror dock inte att det räcker till 3 poäng mot ett stabilt Nottingham. x2 på kupongen!

Match 8. Charlton – Wigan (1x2)

Wigan trodde man många gånger på under fjolårssäsongen men man var väldigt opålitliga. Känns som det här kan sluta lite hur som helst så en helgardering känns alldeles utmärkt i den här matchen.

Match 9. Fulham – Millwall (1)

Fulham inledde sin resa i The Championship med förlust mot Ipswich borta med 2-1. Det var nog inte vad man hade räknat med. Dock spelade man bra och ägde stora delar i framförallt andra halvlek. Hemmaplan nu och på Craven Cottage är man svårslagna. Vi spikar ettan!

Match 10. Norwich – Watford (1x2)

Ska Norwich ta sig tillbaka till Premier League direkt? Det brukar av hävd vara svårt att göra det direkt när man åker ur en division. Torsk med 1-0 borta mot Wolves gav nog laget en tankeställare.  Watford vann med 3-0 sin premiär. Norwich kommer att vara taggade till tusen här och göra allt för att bärga 3 poäng. Vi helgarderar då Watford är bra!

Match 11. Reading – Ipswich (1x)

Reading kommer förmodligen vara med i toppen i år och slåss om kvalplatserna till Premier League. Ipswich hade lite flyt i premiären mot Fulham och vi tror man kommer få svårt här. 1x räcker långt och blir vårt tips.

Match 12. Rotherham – Wolverhampton (2)

Wolverhampton vann premiären starkt mot Norwich och möter här en annan nykomling än sig själva. Båda lagen flyttades upp från League One till The Championship i år. Vi håller Wolverhampton som lite starkare men garderas tidigt då båda lagen känner varandra väl. Matchen visas av tv kanalen TV10 med start 16.00

Match 13. Gefle – Malmö (2)

Gefle tar sina poäng hemma men nu möter man Allsvenskans bästa bortalag. Malmö FF tog sig som bekant vidare i CL kvalet och det brukar alltid vara svårt att tända till efter sådana matcher. Därför var det inte konstigt att man kryssade hemma mot Göteborg senast. Det poängtappet har man nu lagt bakom sig och lär inte upprepa det igen även om resan är lång! Vi spikar tvåan! Matchen visas av tv kanalen C More Sport med matchstart 16.00

stryktipset vecka 33Kommentarer veckans stryktipsförslag

Veckans system är ett reducerat system för 144 kronor som bygger på 4 helgarderingar, 4 halvgarderingar med 12 rättsgaranti.

Veckans bank tror vi att Stoke är hemma mot Aston Vill. Det kommer bli oerhört svårt för Birminghamlaget att få med sig några poäng.

Skrällen tror vi att Leicester kan stå för hemma mot Everton.

Observera att det är 13 miljoner i jackpot på veckans stryktips och att det lär bli fin utdelning.

Fyra av matcherna visas av någon tv kanal.

Har ni några kommentarer om veckans stryktipsförslag så kommentera gärna! Alla åsikter är av värde och uppskattas.

Ja då ses vi på Lördag igen!