Chelsea spelade 1-1 borta mot Liverpool i den förra omgången och det gav chansen för de ”jagande” lagen att ta in poäng. Tottenham kryssade, Arsenal förlorade, United kryssade och City tog 3 poäng. Det var bara City som lyckades ta in på Chelsea genom att vinna över West Ham borta. Det gjorde ändå att Chelsea drygade ut ledningen i PL med 1 poäng. Detta trots den svåra bortamatchen på Anfield. Skulle Chelsea vinna över Arsenal hemma idag så kommer avståndet vara 12 ner poäng till Arsenal. Dessutom kommer Chelseas spelschema se lite enklare ut på papperet ett tag efter helgens möte. Det gör att vi har ett vägskäl att se fram emot i Premier League. Vinner Arsenal så är det 6 poäng upp till Chelsea och ligan lever på så vis.

Matchstart och Tv kanal

Arsenal - Chelsea

Chelseas Gary Cahill i duell med Arsenals Giroud

Chelsea – Arsenal har matchstart redan 13.30 och är den absoluta toppfighten vi har att se fram emot den här helgen. Londonderby med otroligt mycket på spel. Saknar man tv kanal så finns det tyvärr heller ingen kanal som streamar matchen. Matchen visas av Viasat Sport Premium eller Viaplay. Viaplay fungerar ju som livestreaming bara att du behöver betala för den om du vill se matchen. Däremot finns det ingen gratistjänst via något spelbolag som erbjuder live stream. Har man tur kan man hitta s k ”fulstream” men det brukar vara kass kvalitet och mycket reklam på dessa sajter. 13.30 är det som gäller där sändningen börjar redan 13.00 hos Viasat.

Chelsea Arsenal Speltips

Arsenal får klara sig utan avstängde Xhaka och Wenger där den sistnämnde har 1 match kvar att avtjäna. Han har suttit på läktaren för sin knuff mot fjärdedomaren som skedde några omgångar sen. Dessutom är det skadeproblem för följande spelare  hos Arsenal: Aaron Ramsey, Mohamed Elneny, Mathieu Debuchy, Santi Cazorla, Olivier Giroud, Alex Oxlade-Chamberlain. Tunga avbräck i Giroud och Ramsey. Chelsea däremot har en helt skadefri trupp utan avstängningar att tillgå inför mötet. Vi tror också att Chelsea kommer backa hem i det här mötet som man gjorde mot Liverpool till en början.

Chelseas försvar har varit ramstarkt sen man gick över till 3-4-3 uppställning. Det kommer bli mycket svårt för Arsenal att bryta igenom det. Det som talar för Arsenal är att man alltid brukar prestera bra efter en sämre insats som senast när man förlorade mot Watford hemma. Frågan är bara om man fixar det den här gången när motståndet är så pass bra och stabilt. Chelsea lär även vara revanchsugna efter 3-0 förlusten på Emirates i höstas. Vem kunde förutspå då när Chelsea låg under med 3-0 i halvtid att tabellen ser ut som den gör idag. Inte vi i alla fall och det är imponerande hur Conte fått ordning på sitt lagbygge. I princip exakt samma spelare som förra året har nu tagit 30 poäng mer i ligan den här säsongen vid samma tidpunkt. Att ta fram ett speltips i det här mötet är inte helt lätt men för oss känns hemmalaget starkare. Vi tror på en tät första halvlek där lagen känner på varandra och där Chelsea blir för starka i den andra.

Vårt speltips mellan Chelsea Arsenal blir den raka 1:an på seger för hemmalaget till oddset 1.95 @Unibet

[table id=”unibet500″/]

Chelsea Arsenal speltips

Lördagens stryktips

Ni har väl inte missat att vi varje vecka skriver ett stryktipsförslag till svenska spels stryktipset som bygger på olika reducerade tipssystem. Den här veckan har vi testat R 4-0-9 med 12 rättsgaranti och byggt ut det med 1 matematisk helgardering samt 3 matematiska halvgarderingar. Även om Chelsea – Arsenal är helgens toppmöte i Premier League så finns det flertalet härliga Premier League matcher med på veckans kupong. Dessutom blev det ingen utdelning på 10 rätt förra veckan vilket innebär att ca 11 miljoner extra tillkommer i vinstutdelning på veckans stryktips.

Hur tror ni Chelsea – Arsenal slutar? Vinner Chelsea Premier League om de vinner mötet idag? Kommentera gärna så ser vi fram emot en härlig Lördag!