bet365

Charlotte Kalla och de övriga tjejerna i Skid-VM i Lahtis ska denna lördag ge sig ut på det allra sista tävlingsloppet, 30 km fristil, i detta Mästerskap. Norska Marit Björgen är storfavorit att vinna den 3 mil långa sträckan idag efter hennes förkrossande överlägsenhet såhär långt i de finska skidspåren under VM. Efter henne så är Kalla nummer två enligt spelbolagen att ta hem dagens distans.

Charlotte Kalla bland de 3 bästa

De stora Skid-Mästerskapen avlutas alttid sista dagarna med de längsta skidloppen för både Damerna på lördagen och Herrarna på söndagen. Idag är det alltså dags för damernas 30 kilometer i längdskidåkning där vi hoppas mycket på vår största svenska stjärna Charlotte Kalla. Svenskan har gjort ett väl godkänt Skid-VM 2017 i Lahtis redan innan dagens lopp på 30 km har avgjorts. Hon började med att ta Bronsmedalj i Skiathlon 2×7,5 km, tre dagar senare vann Charlotte Silvermedaljen på 10 km klassiskt och bidrog starkt till Sveriges Silver i stafetten 4×5 km. Idag är det tänkt att hon ska kröna detta VM i längdskidåkning med ännu en medalj. Och vi på Svenskt Spel tror stenhårt på att hon klarar av detta och spelar därför på att Charlotte Kalla tar medalj idag på 30 km fristil (placering 1-3) till oddset 1.65 hos Unibet!

[table id=”unibet500″/]

Kortfakta inför dagen…

Mästerskap: Skid-VM i Lahtis
Gren: 30 km Fri stil
Datum: Lördag 4 mars 2017
Start: Kl. 13:30
Speltips: Charlotte Kalla tar medalj
Odds: 1.65
Spelbolag: Unibet

Kalla störst tillsammans med Gunde Svan

Det har blivit många medaljer i Charlotte Kalla’s karriär och än är den förhoppningsvis inte slut, varken karriären eller medaljskörden. I och med stafett-silvret häromdagen har Kalla med sina 17 Mästerskapsmedaljer tangerat Gunde Svan, som tidigare låg ensam i topp, och nu kommit upp på lika många. Blir det medalj idag så går hon upp i ensam ledning i medaljligan inom svensk längdskidåkning. Stort!

Kallas medaljskörd i karriären

VM 2009 i Liberec

Stafett – Brons

OS 2010 i Vancouver

10 km fristil – Guld
Sprintstafett – Silver

VM 2011 – Holmenkollen

Sprintstafett – Guld
Stafett  – Silver

VM 2013 i Val di Fiemme

Stafett – Silver
Sprintstafett – Silver

OS 2014 i Sotji

Stafett – Guld
Skiathlon – Silver
10 km klassiskt – Silver

VM 2015 i Falun

10 km fristil – Guld
Stafett – Silver
Skiathlon – Brons
30 km klassiskt – Brons

VM 2017 i Lahtis

10 km klassiskt – Silver
Skiathlon – Brons