Ryska FK Rostov tar ikväll emot Zlatan Ibrahimovic och Manchester United i Europa League’s åttondelsfinal. Matchstart är kl. 19:00 och sänds i TV-Kanal 9.

Inför Rostov – Manchester United så kan vi konstatera att FK Rostov befinner sig på sjunde plats i ryska Premjer-Liga och Manchester United ligger sexa i Premier League. Värt att veta är att FK Rostov har precis återigen upptagit spel i den ryska ligan efter ett tre månader långt vinteruppehåll. Mann vann den 3:e mars mot jumbon Tomsk med 0-6 på bortaplan men annars har matchningen de senaste tre månaderna bestått av Vänskapsmatcher (träningsmatcher) och Europa League spel.

Spela på Rostov – Manchester United

Ryssarna som ju i höstas spelade i Champions League blev där utslagna i Gruppstadiet, men knep tredje platsen som innebar att man istället avancerade till Europa League slutspelet. Före sig i Champions League Grupp D hade man Atletico Madrid och Bayern München. PSV Eindhoven kom fyra och sist i guppen. Med tanke på kvällens hemmamatch mot gästande Manchester United så skramlade ändå Rostov ihop 5 poäng i CL-gruppspelet efter en vunnen och och två oavgjorda matcher. Och vinsten kom inte mot någon mindre än självaste Bayern München på hemmaplanen ”Stadion Olimp – 2” i Rostov, Ryssland.

Varning utfärdas

Det har gång på gång under åren visat sig att ryska lag inte är att leka med när de spelar på egen mark. Särskilt inte så här års när kylan och minusgraderna gärna letar sig neråt på temperaturmätaren. Inte minst visade Rostov detta när man den 16:e februari tog emot tjeckiska storlaget Sparta Prag i första mötet av två Europa League’s sextondelsfinal. Den matchen slutade 4-0 efter 24-4 i målchanser till hemmalaget. Med andra ord utklassning. Dock ska tilläggas att Sparta fick en man utvisad efter drygt 30 minuters spel. Returmötet blev en ren defilering som slutade 1-1 och även i den matchen fick en Sparta Prag spelare syna det röda kortet. Men man ska också veta att FK Rostov slog ut ett annars starkt Sparta som vann sin Grupp i Europa League gruppstadiet före lag som Southampton och Inter. Så varningen är utfärdad!

United osäkra

Manchester United då. Ja, jag vet inte vad jag ska säga egentligen, så fort som det börjar kännas någorlunda bra där alla världsstjärnor man har i laget lyckas lira som ett lag och få ut det man borde kunna prestera så kommer ett oförklarligt bottennapp igen. Nu senast hade man chansen att gå ikapp några av topplagen i Premier League och äntligen kunna få lämna den där sjätteplatsen man haft så himla länge nu. Men icke sa nicke, United fick bara 1-1 mot fjortonde-placerade Bournemouth hemma på Old Trafford vilket förstås var en ordentlig missräkning. Definitivt har Manchester United haft en lång fin period med bra resultat men jag får känslan när jag tittar på matcherna att spelmaskineriet aldrig riktigt kommer igång med full kraft under hela matcherna. Och något som är säkert är att det fattas fler spelare som kan göra mål i Man United än bara Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan bäst men påverkar övriga?

Zlatan tycker jag är bäst i Manchester United den här säsongen men frågan är om han gör de andra anfallarna och offensiva mittfältarna tillräckligt produktiva? Vet inte om det är Zlatan som gör att de andra aldrig blir måleffektiva eller vad det är, men så har det nästan varit i varenda klubb han spelat i? Se på Cavani och de övriga grabbarna i PSG nu när Zlatan är borta, de fullkomligen öser in mål, och samtidigt kan de också fullkomligen läcka som ett såll också som i gårdagens bragdartade match där Barca hämtade igen ett 0-4 underläge ifrån första mötet med PSG och vann med 6-1! Hur som helst kommer aldrig Man United upp i den nivå där man kan känna sig trygg i matcherna, det känns hela tiden som att spelet är så bräckligt så att de lika gärna kan få två i baken.

Personlig reflektion

Jag vill heller inte prata ner Zlatan då jag älskar att följa alla matcher han spelar i och önskar alltid så innerligt att han ska lyckas. Och med tanke på vad han åstadkommit så har jag haft åtskilliga timmars fantastisk underhållning, vilket verkar fortsätta även i United trots åldern med fyllda 35 år. Textstycket ovanför, innehållandes att Zlatan möjligen skulle göra andra spelare dåliga, kan nog väcka en hel del känslor hos Zlatan- och Man United- tyckare! Och sanningen är att jag inte riktigt vet själv om så är fallet. Detta är bara min personliga reflektion.

Dagens rek: Underspel!

Speltipset på Rostov – Manchester United går åt hållet att det blir en målsnål tillställning då jag tror att Manchester United vet om Rostov’s styrka på hemmaplan och gärna ser att man får med sig ett hyfsat bra resultat med sim hem inför returen nästa torsdag. För att hålla siffrorna nere kommer Man United framförallt säkra upp bakåt så mycket som möjligt. Tipset blir ”Under 2,5 mål till oddset 1.64 spelat hos Unibet.

[table id=”unibet500″/]

Visste du det här om Unibet?

Startelvor

FK Rostov

Medvedev, Kalachev, Mevlja, Navas, Granat, Kudryashov, Noboa, Erokhin, Gatskan, Bukharov, Poloz.

Manchester United

Romero, Jones, Smalling, Rojo, Blind, Pogba, Herrera, Fellaini, Mkhitaryan, Young, Ibrahimovic.