Livebetting är särskilt populärt under stora sportevenemang där matcherna är intensiva och omedelbara. Det ger spelare en möjlighet att vara mer aktivt involverade och känna sig ännu mer delaktiga i evenemanget.

Vad är Livebetting?

Livebetting är en typ av vadslagning där spelare kan placera insatser på sportevenemang i realtid, medan matchen eller tävlingen pågår. Det skiljer sig från förhandsbetting, där spelare satsar på resultatet innan evenemanget börjar. Med Livebetting menas alltså att du lägger spel eller bet under tiden en match pågår.

Med livebetting har du som spelare möjlighet att göra sina insatser och ta beslut baserat på den aktuella händelseutvecklingen i matchen. Det innebär att oddsen och spelalternativen kan ändras kontinuerligt, beroende på vad som händer på planen. Du kan placera insatser på olika aspekter av spelet, såsom vilket lag som gör nästa mål, antalet hörnor eller frisparkar, eller till och med individuella spelares prestationer.

Fördelar med livebetting

En av fördelarna med livebetting är att det ger en extra nivå av spänning och interaktion för spelarna, eftersom de kan engagera sig direkt i händelseförloppet. Det kräver snabbtänkthet och observation för att fatta välgrundade beslut i realtid. Dessutom kan spelare dra nytta av förändrade odds och händelser för att göra mer strategiska satsningar.

Livebetting brukar främst förekomma för fotboll och Ishockey, men kan även förekomma för sporter som Tennis, Baseball och Galopp. Utbudet för live betting är med andra ord väldigt brett. Skillnaden mellan exempelvis livebetting på Tennis och Fotboll är att i Tennismatchen kan du tippa på vem som vinner nästa set eller game medans det i fotbollsmatchen mer handlar om vem som gör nästa mål eller vem som får nästa hörna, frispark, gult kort osv… Vi ger exempel på olika spelformer för Live betting lite längre ner.

Dra fördel av att följa matchen live

Du kan dra fördel av att följa en match och därmed analysera vad som kan komma att hända. Ett lag kanske ligger under med 1-0 men spelar väldigt bra och då har du möjlighet att förutse detta och spela på att de ska vända matchen. Eftersom det finns så många olika spelalternativ när en match pågår så brukar det alltid finnas något som är spelvärt till ett visst odds.

exempel: Du märker att en fotbollsmatch efter 10 minuter är väldigt stängd där inget av lagen går framåt. Då kan du exempelvis välja att spela på minde än 13 hörnor i matchen till ett visst odds.

Andra fördelar med livebetting är att en tråkig match blir mer spännande om du sitter med ett spel i handen.

Hur spelar jag på odds live?

Det är väldigt enkelt och roligt att spela live. För att spela live så behöver du först skapa ett spelkonto hos ett spelbolag. Om du inte vet vilket spelbolag som du ska välja så hjälper vi dig en bit på vägen genom vår lista med spelbolag. Unibet anser vi har det bästa utbudet när det gäller live odds och livebetting enligt oss. Oavsett vilket spelbolag som du väljer så behöver du göra en insättning så att du har pengar på ditt spelkonto.

När du gjort en överföring så ska du titta under sektionen som brukar heta något i stil med Live odds, Live Betting, Live bet eller Live spel. Ibland kan du behöva klicka på huvudrubriken Odds eller Sport för att komma till livebetting sektionen. Väl där så kan du sedan välja valfri match. Genom att klicka på den får du upp flera olika spelalternativ för aktuell match. Under varje kategori för live betting så finns det flertalet löpande odds. Du placerar ditt livespel genom att välja något av oddsen och därefter ange en insats. Det finns mängder med oddsbonusar att tillgå i samband med ditt spel.

Så fort ett spel går in under matchen så får du vinstpengarna inom 5 minuter insatt på ditt konto.

TILL UNIBET HÄR >>

Spelformer Livebetting

Det finns mängder av olika spelformer för livebetting. Vi kommer här lista några live betting tips och förklara lite kort vad de handlar om.

Fotbollsmatcher:

Handikapp: Det ena laget leder med 1-0 eller 2-0 och du ska tala om vilket lag som vinner matchen.
Dubbelchans: Du får en halvgardering i matchen och vinner om något av dem går in. Ex 1x, x2 eller 12.
Antal mål i matchen: Över 2,5 mål, under 2,5 mål. Om det blir fler än 2,5 mål i matchen så tillkommer ibland ytterligare spel. ”Fler än 3,5 mål” osv..
Antal hörnor i matchen: Över 13,5 hörnor, Under 13,5 hörnor.
Första laget att nå 5 hörnor: Här spelar du helt enkelt på vilket av lagen som först lyckas få 5 hörnor i matchen.
Nästa mål: Vilket av lagen gör nästa mål i matchen

Tennis:

Nästa set: Vem vinner nästa set i tennismatchen
Vinner poäng två: Vem vinner den andra poängen i ett visst game
Antal games i ett set: Hur många games blir det totalt i ett set. Exempel under eller över 7,5 games osv.
Totalt antal games i matchen: Över eller under ett visst antal games i matchen.

Basket:

Vem vinner Quartern: Vem vinner första, andra, tredje och fjärde Quartern
Poäng: Hur många poäng blir det i en Quarter. Exempel under eller över 32 poäng för det ena laget.

Hur fungerar oddssättningen under Livebetting?

Man skulle kunna säga att det är halvautomatiserat. Det är en fysisk person som sätter startoddsen som har god kännedom om matchen. Samma person uppdaterar sedan statistik från matchen, så som mål, hörnor, varningar, offcides osv och därefter är det en beräkningsalgorithm som räknar om alla odds utifrån den statistik som anges. När ett lag gör mål i tex fotboll så blir oddsen frysta under en kort stund och det går ej att lägga spel förrän oddsen har räknats om.

Bästa Livebetting sidan

Det finns flera spelbolag som erbjuder livebetting. Det mest kända och i särklass bästa spelbolaget i kategorin live betting är tveklöst Unibet. De har förmodligen just nu det största utbudet av livebetting och flest antal olika spelalternativ under en match. Och det bästa med att använda unibet för att spela live betting är att de också har marknadens största utbud av live streaming sport med massor av gratis direktsänd sport dygnet runt. Detta betyder att du till exempel kan titta på en fotbollsmatch från La Liga, Bundesliga eller Serie A och samtidigt spela live odds under matchens gång. Med andra ord är unibet det absolut bästa spelbolaget för livebetting.

Andra spelbolag som erbjuder livespel är Betsson, Betway och Betsafe. Dessa är väldigt användarvänliga och kan rekommenderas även om de inte når upp till bet365:s utbud.

En sida som skriver mycket om detta är Dagensbetting.se där du får tips på heta oddserbjudanden.

Livebetting med kompisarna

För att öka spänningen ytterligare med livebetting så har vi själva testat att tävla internt. Vi har varit 4 stycken med varsin dator eller iPad som satt in 200 kr var på ett spelkonto. Det fungerar även att spela med telefon även om det inte är riktigt lika smidigt. Därefter har vi valt en match gemensamt. Den interna tävlingen handlar om att förvalta de 200 kronorna på bästa sätt. Den som har mest pengar när live bet tävlingen är över får en slant eller happening av övriga kompisar. Priset gör man upp innan och kan exempelvis bestå av en middag eller 50 kr osv. Detta blir en rolig tävling i tävlingen.