Är du intresserad av att tippa på division 3 i Sverige så finns det flera spelbolag där du kan hitta oddsen för olika fotbollsmatcher. Skillnaden mellan div 3 och div 4 är att när ditt lokala fotbollslag når division 3 så går man ifrån länets fotbollsförbund till att istället tillhöra svenska fotbollsförbundets serier. Ditt fotbollslag kommer därmed få mycket längre resor då man tvingas bege sig utanför länets gränser.

Spelbolag där du kan tippa på div 3

Det kan vara så att du har mycket bättre kunskap om skador och avstängningar än vad spelbolagen själva har. Spelbolagen går ofta på statistik när de väljer sina odds på matcherna. Vi kommer här lista några spelbolag som erbjuder spel på div 3 där du kan spela på de lag som du tror på.

Spela på div 3 hos NordicBet

1. Nordicbet – Är specialister för nordisk fotboll och här kan du spela ännu längre ner i divisionerna. Så långt ner som till division 4 vilket gör att du som tippare kan hitta en hel del bjudodds! Spelbolaget har ett brett utbud och tillhör de bästa i branschen.

nordicbet div 3

Spela på div 3 hos Betsson

2. Betsson – Klassas som ett av världens bästa spelbolag då de har ett väldigt brett utbud inom bingo, odds, poker, skraplotter och casino. Betssons sida är grym när det gäller användarvänlighet och support. Betsson erbjuder spel på div 3 med svensk valuta.

div 3 betsson

Spela på div 3 hos Unibet

3. Unibet – Har funnits med längst av spelbolagen och har ett riktigt bra utbud för spel på division 3.

odds div 3 unibet

 

Spel på div 3 i Sverige

Det spelas fotbollsmatcher på Division 3-nivå i Sverige varje säsong, vanligtvis mellan april och november. Varje lag spelar 26 matcher under säsongen, vilket resulterar i totalt 182 matcher per grupp (totalt 1 092 matcher i hela Division 3-ligan).

Matcherna spelas vanligtvis på helgerna och sprids över hela landet, eftersom lagen är uppdelade i sex olika regionala grupper. Publikantal på matcherna kan variera beroende på var matchen spelas, vilken tid på säsongen det är och vilka lag som spelar.

Precis som på alla nivåer i det svenska fotbollssystemet kan spelare i Division 3-ligan bli scoutade av högre liggande klubbar eller till och med landslaget, vilket gör att divisionen är en viktig plats för unga talanger att utvecklas och visa upp sina färdigheter.

Vilka division 3 serier kan man spela på?

Följande division 3 serier kan man spela på i Sverige. Det är totalt 12 olika serier som Svenska fotbollsförbundet har delat upp div 3 i. Alla går att spela på hos något av spelbolagen ovan. Egentligen är division 3 i Sverige den femte divisionen rent rankingmässigt eftersom vi har Allsvenskan, Superettan och därefter Division 1 och Division 2.

Division 3 Norra Norrland 12 klubbar
Division 3 Mellersta Norrland 12 klubbar
Division 3 Södra Norrland 12 klubbar
Division 3 Norra Svealand 12 klubbar
Division 3 Östra Svealand 12 klubbar
Division 3 Västra Svealand 12 klubbar
Division 3 Nordöstra Götaland 12 klubbar
Division 3 Nordvästra Götaland 12 klubbar
Division 3 Mellersta Götaland 12 klubbar
Division 3 Sydöstra Götaland 12 klubbar
Division 3 Sydvästra Götaland 12 klubbar
Division 3 Södra Götaland 12 klubbar

Olika spelformer på div 3

Den vanligaste spelformen på division 3 är att man ska tippa 1×2 på utgången av matchen. Men det förekommer även andra spelformer. Unibet brukar bland annat erbjuda att man tex får tillbaka insatsen vid oavgjort men att oddsen då är lite lägre på spel för 1 eller 2. Sen finns det något som heter dubbelchans som innebär att du får en gardering i matchen. Tex 1x, 12 eller x2 men då till ett väldigt lågt odds.

Att spela på ett matchresultat förekommer sällan och är man intresserad av att spela på tex målskytt eller handicap spel så får man intressera sig för fotbollsmatcher i de högsta serierna eller ligorna i Europa. Så det finns inte speciellt många spelformer på division 3 men det är kul att det finns ett utbud över huvud taget och du som tippare kan jämföra oddsen mellan spelbolagen som vi nämnt ovan på samma match för att hitta det bästa oddset på just din div 3 match.

Segrare i div 3 Sverige

Eftersom Division 3 i Sverige är uppdelad i sex olika regionala grupper finns det sex olika vinnare varje säsong. Nedan följer en lista över de senaste årens vinnare av Division 3 i Sverige:

Div 3 mästare 2021:

Norra Norrland: Anundsjö IF
Södra Norrland: IFK Östersund
Södra Svealand: Västerås IK
Norra Svealand: Karlbergs BK
Mellersta Götaland: IK Tord
Sydöstra Götaland: IFK Berga

Div 3 mästare 2020:

Ingen segrare på grund av Covid-19-pandemin.

Div 3 mästare 2019:

Norra Norrland: Sandviks IK
Södra Norrland: Östersunds FK U21
Södra Svealand: Värmbols FC
Norra Svealand: FC Stockholm Internazionale
Mellersta Götaland: IK Gauthiod
Sydöstra Götaland: IFK Trelleborg

Div 3 mästare 2018:

Norra Norrland: Robertsfors IK
Södra Norrland: Friska Viljor FC
Södra Svealand: Karlbergs BK
Norra Svealand: Enskede IK
Mellersta Götaland: FC Linköping City
Sydöstra Götaland: Österlen FF

Div 3 mästare 2017:

Norra Norrland: Anundsjö IF
Södra Norrland: IFK Timrå
Södra Svealand: Tyresö FF
Norra Svealand: Hudiksvalls FF
Mellersta Götaland: Örebro Syrianska IF
Sydöstra Götaland: IFK Hässleholm