Är du intresserad av att tippa på division 3 i Sverige så finns det flera spelbolag där du kan hitta oddsen för olika fotbollsmatcher. Skillnaden mellan div 3 och div 4 är att när ditt lokala fotbollslag når division 3 så går man ifrån länets fotbollsförbund till att istället tillhöra svenska fotbollsförbundets serier. Ditt fotbollslag kommer därmed få mycket längre resor då man tvingas bege sig utanför länets gränser.  Det kan vara så att du har mycket bättre kunskap om skador och avstängningar än vad spelbolagen själva har. Spelbolagen går ofta på statistik när de väljer sina odds på matcherna. Vi kommer här lista några spelbolag som erbjuder spel på div 3 där du kan spela på de lag som du tror på.

Spelbolag där du kan tippa på div 3

1. Betsson – Klassas som ett av världens bästa spelbolag då de har ett väldigt brett utbud inom bingo, odds, poker, skraplotter och casino. Betssons sida är grym när det gäller användarvänlighet och support. Betsson erbjuder spel på div 3 med svensk valuta.

div 3 betsson

2. Bet365 – Är utan tvekan världens bästa bettingsajt när det gäller livebetting och odds på olika fotbollsmatcher. Riktigt stort utbud inom flera olika spelmarknader. Bet365 erbjuder spel på division 3 med svensk valuta.

bet365 div 3

3. Unibet – Har funnits med längst av spelbolagen och har ett riktigt bra utbud för spel på division 3.

odds div 3 unibet

4. Nordicbet – Är specialister för nordisk fotboll och här kan du spela ännu längre ner i divisionerna. Så långt ner som till division 4 vilket gör att du som tippare kan hitta en hel del bjudodds! Spelbolaget har ett brett utbud och tillhör de bästa i branschen.

nordicbet div 3

 

Vilka division 3 serier kan man spela på?

Följande division 3 serier kan man spela på i Sverige. Det är totalt 12 olika serier som Svenska fotbollsförbundet har delat upp div 3 i. Alla går att spela på hos något av spelbolagen ovan. Egentligen är division 3 i Sverige den femte divisionen rent rankingmässigt eftersom vi har Allsvenskan, Superettan och därefter Divsion 1 och Division 2.

Division 3 Norra Norrland 12 klubbar
Division 3 Mellersta Norrland 12 klubbar
Division 3 Södra Norrland 12 klubbar
Division 3 Norra Svealand 12 klubbar
Division 3 Östra Svealand 12 klubbar
Division 3 Västra Svealand 12 klubbar
Division 3 Nordöstra Götaland 12 klubbar
Division 3 Nordvästra Götaland 12 klubbar
Division 3 Mellersta Götaland 12 klubbar
Division 3 Sydöstra Götaland 12 klubbar
Division 3 Sydvästra Götaland 12 klubbar
Division 3 Södra Götaland 12 klubbar

Olika spelformer på div 3

Den vanligaste spelformen på division 3 är att man ska tippa 1×2 på utgången av matchen. Men det förekommer även andra spelformer. Unibet brukar bland annat erbjuda att man tex får tillbaka insatsen vid oavgjort men att oddsen då är lite lägre på spel för 1 eller 2. Sen finns det något som heter dubbelchans som innebär att du får en gardering i matchen. Tex 1x, 12 eller x2 men då till ett väldigt lågt odds. Att spela på ett matchresultat förekommer sällan och är man intresserad av att spela på tex målskytt eller handicap spel så får man intressera sig för fotbollsmatcher i de högsta serierna eller ligorna i Europa. Så det finns inte speciellt många spelformer på division 3 men det är kul att det finns ett utbud över huvud taget och du som tippare kan jämföra oddsen mellan spelbolagen som vi nämnt ovan på samma match för att hitta det bästa oddset på just din div 3 match.