Vad är Asian handicap?

Asian handicap är en form av Spread betting och som i svenska termer kallas för Asiatiskt handikapp. Just den engelska termen Asian Handicap är vanligast i bettingvärlden då det oftast beskrivs som så hos spelbolagen. Handikappspel har blivit mycket populär bland svenska spelare sista åren. Det är en spelform som ger det ena laget ett visst handikapp till ett visst odds. Oddset tillsammans med handikappet gör att de mest självklara matcherna kan bli intressanta att spela på. Behöver du hjälp med Asiatiskt Handikapp så får du här en förklaring för hur det fungerar.

Förklaring Asian handicap

Om Manchester United skulle möta Strömsbergs IF från div 8 Uppland norra i Sverige. Det lär inte ske men låt oss statuera det som ett överdrivet exempel för Asian Handicap. Den matchen skulle ingen spela på över huvudtaget. Dels för att vi vet att United skulle vinna och dels för att oddset skulle vara så lågt att det inte skulle ge något. Men skulle vi ge Strömsbergs IF 15 + mål från start. Det vill säga att Srömsbergs IF leder med 15-0 när matchen startar så kanske  skulle bli lite spänning på att tippa att Manchester United vänder och vinner till oddset 2.0. Detta var en överdriven förklaring av Asiatiskt Handikapp men normalt sett låter de som sätter oddsen hos ett spelbolag det ena laget få +0,5, +1,5, -0,5 eller -1,5 mål från start. Med andra ord så finns det alltid bara 2 utfall, Det kan aldrig sluta oavgjort. Nedan följer några exempel på Asian Handicap.

Exempel på Asian Handicap.

Det är inte alltid lätt att förstå Asiatiskt Handikapp hos spelbolagen så följande exempel kanske kan förklara plus och minus siffrorna lite bättre. Jag har själv spelat på Asian Handicap och första gången trodde jag att jag fått in mitt resultat men det visade sig att jag tolkat siffrorna fel.

Låt säga att oddssättarna angett följande handikapp innan avspark

Exempel1:

Tottenham +1  2.10
Chelsea -1  1.90

Spelar du på Tottenham så vinner du till oddset 2.10 om Tottenham lyckas vinna matchen eller spela oavgjort. Om Tottenham förlorar med ett mål så får du insatsen tillbaka. Förlorar Tottenham matchen med 2 mål eller mer så förlorar du det pengar som du satsat.

Spelar du på Chelsea vinner du till 1.90 om Chelsea vinner matchen med två mål eller mer. Om Chelsea vinner matchen med ett mål får du insatsen tillbaka. Oavgjort eller förlust för Chelsea och du förlorar dina satsade pengar.

Exempel2:

Liverpool  +0.5  1.905
Man City  -0.5   1.935

Spelar du på Liverpool så vinner du till oddset 1.905 om Liverpool vinner eller spelar oavgjort. Du förlorar hela insatsen om Man City vinner.
Spelar du på Man City så vinner du till oddset 1.935 om Man City vinner, annars förlorar du dina satsade pengar.

Exempel3:

Manchester United  -1, -1.5 2.10
Newcastle  +1, +1.5 1.80

Spelar du på United så vinner du till oddset 2.10 om United vinner med två mål eller mer. Vinner United med ett mål så får du hälften av insatsen tillbaka. Oavgjort eller förlust för United och du förlorar hela insatsen.

Spelar du på Newcastle så vinner du till 1.80 om Newcastle spelar oavgjort eller vinner. Förlorar Newcastle med 1 mål så vinner du till 1.80 på halva insatsen och får tillbaka den andra halvan. Du förlorar hela insatsen om Newcastle förlorar med 2 mål eller mer.

Hoppas det här exemplen på Asian Handicap hjälper dig en bit på vägen! Det absolut största och bästa spelbolag när det gäller livebetting och Asian Handicap är Unibet, Bet365 och Betsson.

Mer om Asian Handicap går att läsa på wikipedia.