För många som tippat genom åren är det solklart vad det innebär att tippa stryktipset oavsett om det gäller enkelrader, matematiska eller reducerade system. När jag började tippa redan som liten grabb så skramlade man fram en-kronor till pappa som fick lämna in några enkelrader som jag komponerat ihop. Det var på den tiden ett litet frö såddes till att älska tipslördag och allt vad det innebar med popcorn och farsan samlad framför tv:n.

Det är ofta den vägen många av oss gått. Just från att tippa enkelrader till att lägga till olika garderingar på stryktipskupongen. Man provar sig helt enkelt fram via olika matematiska system. Om man känner att man vill få många garderingar för en mindre summa pengar så är ett reducerat system att föredra.

Reducerade tipssystem

Med ett reducerat system menas att man reducerar antalet rader som ett motsvarande M-system innehåller. Låter det krångligt? I teorin så minskar chansen att vinna men din insats blir betydligt mycket mindre. Svenska Spel räknar ut raderna automatiskt åt dig och genererar automatiskt ett antal nyckelrader för ditt recucerade system. Det enda du egentligen behöver ha koll på är vilken garanti som ditt system tillhandahåller. Reducerade system har antingen 10, 11 eller 12 rätts garanti.

Hur spelar man ett reducerat system?

Såhär går du tillväga för att spela ett reducerat system.

1. Surfa in till Svenska Spel och klicka på ”Stryktipset”.

2. Därefter väljer du ”System” och klickar på ”R-system”.

3. Till höger så får du upp alla tillgängliga R-System. (Om du håller markören över ett system så får du upp information om vad det innebär).

reducerade system

Vi har även tips på bra reducerade systemspel!

Veckans stryktipsförslag är ett R-9-0-222 (11)

Den här veckan kommer vi göra ett annorlunda stryktipsförslag för att illustrera ett R-System. Systemet bygger på 9 helgarderingar och kostar endast 222 kr! Garantin för det här reducerade systemet är 11. Med 11 rätts garanti så innebär det att om du lyckas få 13 rätt på din kupong så är du garanterad minst 11 rätt på en rad som systemet håller koll på i bakgrunden.

Vårt R-system den här veckan innebär att vi endast kommer behöva ta ut 4 säkra matcher och helgardera resten. Om vi sätter de 4 matcherna så har vi 13 rätt på kupongen och är garanterade minst 11 rätt på en rad. På det här viset kan det vara kul att försöka pricka in 4 matcher som inte är så säkra på förhand. Det gör att man får helgarderingar på de på förhand givna säkra matcherna vilket kan leda till en hel del pengar även på 11 rätt om det skräller rejält. Vi har tagit ut följande säkra matcher.

reducerat system1. Manchester United – West Bromwich (1)

United har inte råd att tappa mer poäng nu. Man visade prov på mental styrka genom att slå Liverpool hemma i onsdags. West Brom har inlett knackigt och kommer få mycket svårt att ta poäng på Old Trafford. Hur ofta tappar United poäng två matcher i rad? Vi spikar ettan!

2. Aston Villa – Manchester City (2)

Aston Villa är skadedrabbat och har frågetecken för G Gardner, G Agbonlahor, Benteke, Westwood, Okore och N´Zogbia. City har grym form för tillfället. Villa förlorade mot Tottenham i The Capital One cup med 0-4 i onsdags. City slog United i PL senast med 4-1 och vann med 5-0 över Wigan i cupen i veckan. Vi spikar tvåan!

5. Southampton – Crystal Palace (1)

Southampton går från klarhet till klarhet och vann borta mot Liverpool med 1-0 senast. Man har fin form till skillnad mot Palace som kommer få svårt att hänga kvar i Premier League i år. Säker etta!

7. Burnley – Charlton (1)

Burnley har grym form. 5 vinster och 1 oavgjord på de 6 senaste gör att man ligger tvåa i The Championship. Charlton har ingen vinst borta än och närmar sig nedflyttningsstrecket. Vi spikar ettan med tanke på form och favör av hemmaplan. Säker etta!

Det var ett litet annorlunda stryktipsförslag och för många av er är det här vardagsmat med reducerade system men det finns de som kanske har varit enkelspåriga i sitt sett att tippa. Kanske har vi öppnat några dörrar och vill även påpeka att det inte systemet inte är bättre än det andra utan att det är en smaksak.

”Ja då ses vi på lördag nån stans”..