10 rätt förra veckan efter en lätt omgång gav tyvärr inga pengar till kassan. Skrällarna satt på fel ställe och vi får ta nya tag den här veckan då Premier League återigen gästar stryktipskupongen. Den låga utdelningen förra veckan gör att en jackpot på hela 11 miljoner väntar. Vi har varierat våra system sista tiden för att testa olika r-system. Så är också fallet den här veckan då vi utgår från ett r-system som endast kostar 9 kr men som sedan byggs ut med matematiska garderingar. Låter det krångligt? För den inbitne är det här vardagsmat men vi förklarar vidare nedan hur det fungerar.

R 4-0-9 (12)

R 4-0-9 är ett reducerat system som bygger på 4 helgarderingar med 12 rättsgaranti för endast 9 kr. Ett bra r-system att utgå ifrån som sedan byggs på med matematiska garderingar. I vårt stryktipsförslag den här veckan så har vi utgått från R-4-0-9 och lagt till 3 halvgarderingar och 1 helgardering. Tilläggen är matematiska garderingar vilket innebär att kostnaden ökar med x 2 för halvgarderingar och x 2 för helgarderingar. Totalt sett kostar vårt system 216 kr som vi använder till veckans tipsförslag. För att tippa r-system så väljer du först ditt r system ovanför stryktipskupongen hos svenska spel.

Matematiska garderingar

”4:an” i R 4-0-9 talar om att du kan använda dig av 4 helgarderingar i det här systemet. När du använt dessa 4 helgarderingar på kupongen så kan du sedan välja att lägga till matematiska garderingar. För varje matematisk helgardering du lägger till så ”tripplas” din insats. Väljer du att lägga till en matematisk halvgardering så ”dubblas” din insats. I det här r-systemet så utgår man ifrån att det kostar 9 kronor. Väljer du att lägga till en ”extra” helgardering så kommer systemet kosta 9 kr * 3 = 27 kr. För att lägga till en matematisk helgardering på ditt system så talar du om detta för stryktipskupongen genom att kryssa i rutan ”MG” till vänster på aktuell match.

Vi har valt att lägga vår matematiska helgardering på match 8. Birmingham – Fulham. Tittar du på helheten på vårt stryktipsförslag så kan du se att det totalt består av 5 helgarderingar och 3 halvgarderingar varav 1 är matematisk helgardering och 3 är matematiska halvgarderingar. Totalt kostar systemet oss 9 kr * 3 * 2 * 2 * 2 = 216 kr. Med reducerade system så får du fler garderingar till en lägre kostnad en om du kör ett helt matematiskt system. Det här blev ett litet sidospår om reducerade system med matematiska garderingar så nu raskt vidare till veckans stryktipsförslag.

Stryktipsförslag vecka 5

Här är helheten på vårt stryktipsförslag för vecka 5. Som vanligt tar vi upp några av matcherna och varför vi satt ett visst tipstecken på dem. Tyvärr saknar vi riktiga toppmatcher på stryktipset den här veckan men med en stor jackpot så blir det mer än spännande ändå.

Match 1. Crystal Palace – Sunderland (1)

Otroligt viktigt möte i bottenstriden. Palace tog en tung 3 poängare borta mot Bournemouth i förra omgången och det känns lite som att laget är på gång. Man har haft ett tufft spelschema sista tiden och här känns motståndet överkomligt. Sunderland har 6 raka förluster i bortaspelet och endast 2 poäng totalt på de 6 senaste i ligan. Crystal Palace har ett slagkraftigt lag och det är konstigt att man ligger där man gör. Framåt har man Benteke som backas upp främst av Cabaye och Zaha i offensiven. Ettan känns bra här och vi spikar den utan att tveka.

Match 2. Everton – Bournemouth (1)

Everton är tillsammans med Tottenham ligans formstarkaste lag för tillfället och hemma på Goodison Park är man rejält starka. Fråga bara Manchester City som fick stryk med 4-0 här i förra hemmamatchen. Dessförinnan avfärdade man Southampton med 3-0 hemma. Bournemouth känns lite på dekis och det ska mycket till om man ska få med sig någon poäng här. Bournemouth har endast 1 seger på de 8 senaste. Lukaku avgör? Säker etta!

Match 3. Hull – Liverpool (1×2)

Se upp för Hull! Liverpools form har varit allt annat än bra efter nyår. Visst det såg bättre ut mot Chelsea senast men man har haft förtvivlat svårt att prestera mot de lite sämre lagen. Innan Chelseamatchen så torskade man mot Swansea hemma med 2-3. Hull har ny manager Marco Silva och sen han tog över det omöjliga uppdraget att rädda kvar laget i Premier League har Hull gått från klarhet till klarhet. Defensiven ser allt bättre ut och man vårdar bollen i svåra lägen. Inga panikrensningar utan man försöker sig spela ur situationerna. Dessutom jobbar laget stenhårt i defensiven. Man vann över United i ligacupen och klarade 0-0 borta mot United i ligan i onsdags. Det här kommer bli en extremt svår uppgift för Liverpool och helgarderingen känns vettig här. Vi helgarderar och hoppas på en liten skräll för hemmalaget.

Match 4. Southampton – West Ham (1)

Två lag som blandat topprestationer med rejäla bottennapp den här säsongen. Om vi bortser från FA-cup mötet mot Arsenal där man förlorade med 0-5 senast så har Southampton 3 raka segrar i ligaspelet hemma. Att förlusten blev så stor mot Arsenal berodde på att man ställde upp med ett väldigt ungt lag utan etablerade spelare från den riktiga startelvan. West Ham åkte på en rejäl smäll hemma mot City i veckan där man fick stryk med 0-4. Det borde innebära att man prioriterar defensiven här. Lagets mest lysande stjärna i Payet har lämnat för Marseille. Ettan känns bra och vi spikar den men har man råd så bör man gardera tidigt här då båda lagen blandar och ger.

Här är stryktipskupongen med R 4-0-9, 1 matematisk helgardering och 3 matematiska halvgarderingar.

r 4-0-9

Kommentarer om stryktipset

  • Systemspelet heter R 4-0-9 och har 12 rättsgaranti. Är det 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.
  • Veckans säkraste match tror vi att Everton är hemma mot Bournemouth
  • Skrällen tror vi att Hull kan stå för hemma mot Liverpool
  • Jackpot på ca 11 miljoner den här veckan väntar

Hoppas vårt R system R 4-0-9 med förklaring av matematiska garderingar hjälper någon. För vissa är det glasklart men andra kanske får förståelse för hur stryktipset kan tippas lite annorlunda. Kommentera gärna och ha synpunkter på veckans artikel och tipsförslag!

”- Ja då ses vi på Lördag igen nånstans.. ”