Nu ni gott fotbollsfolk, nu har vi så kommit så långt in i Champions League spelet denna säsong att kvartsfinalerna står för dörren. Vi öppnar kvartsfinalomgång nummer ett tisdagen den 3 april med bland annat en reprismatch av fjolårets Champions League final mellan Juventus och Real Madrid. Dessutom spelar samtidigt Sevilla mot Bayern München. Avspark sker kl. 20:45 i bägge matcherna.

Imorgon väntar Champions League matcherna FC Barcelona – AS Roma och Liverpool – Manchester City vilket fullbordar den första kvartsfinalrundan i Champions League 2017/2018.

Idag satsar vi vår fotbollspeng på ett odds i Juventus match mot Real Madrid som direktsänds i TV6 och ViaPlay här!

Juventus – Real Madrid tipset 3/4

Champions League finalen 2017 stod mellan Juventus och Real Madrid och nu nästan ett år senare är det så dags att mötas igen. Den gången gick Real Madrid segrande ur striden efter 4-1 i Cardiff. I finalen finns det som alla vet ingen chans att reparera ett sämre matchresultat i ytterligare en match.

Juventus inget lätt byte

Nu i kvartsfinalserien är det dubbelmöte som gäller och två spännande möten mellan lagen väntar. Juventus börjar hemma och behöver med stor sannolikhet ett vinstresultat med sig inför returen som spelas om en dryg vecka onsdag 11 april. Dock är en seger för Juventus inte en nödvändighet förstås om de lyckas lika bra som de gjorde mot Tottenham i åttondelsfinalen.

Efter att ha spelat 2-2 på egen hemmaplan i Turin åkte Juventus för returmatch på Wembley Stadium i London med oddsen emot sig. Tottenham var i kanonform och de flesta fotbollsexperterna tippade då Tottenham som sin kvartsfinalist. Och inte mycket ljusare blev det när sydkoreanen Heung-Min Son gjorde 1-0 för Tottenham strax innan halvtidspausen. Det krävdes i det läget två mål framåt av Juventus och inget insläppt mål bakåt för att ta sig vidare. Andra halvlek hade pågått nitton minuter när Juventus spelaren  och argentinaren Gonzalo Higuain kvitterade till 1-1. Bara 3 minuter senare tog bortalaget ledningen genom lagets andra argentinare Paulo Dybala. 1-2 stod sig matchtiden ut och Juventus hade därmed kvalificerat sig vidare till kvartsfinalen.

Real och Ronaldo

Real Madrid gjorde en mäktig uppvisning i effektivitet när de spöade PSG i sina åttondelsfinal där framförallt Cristiano Ronaldo visade vägen som den stora världsstjärna han är.

Real började på hemmaplan och lyckades med vad man hoppats på, att vinna med ett par måls marginal. Men det var ingen vattentät seger egentligen. Adrien Rabiot inledde målskyttet i matchen för PSG i den 33:e spelminuten. Där och då kändes PSG som det starkare laget. PSG hade också den för säsongen nykomponerade tremanna-kedjan med Mbappe, Cavani och Neymar på topp som rönt stora framgångar under ligaspelet tidigare under säsongen. Det skulle dock visa sig inte räcka till. Cristiano Ronaldo ville annat. Ronaldo sköt en straff i mål precis innan halvtidsvilan. Matchen stod sedan och vägde lite under större delen av andra halvlek. Men inom loppet av tre minuter nära slutet av matchen gjorde först Cristiano Ronaldo 2-1 och strax efter blev det 3-1 genom Marcelo.

Madrid bättre än Paris

Paris Saint-Germain hade hittills under säsongen varit outstanding hemma på Parc des Princes i Paris. Här var det meningen att PSG skulle visa världen sin slagkraft och ge igen för det snöpliga uttåget från Champions League förra säsongen. Då åkte PSG ut mot FC Barcelona efter att ha förnedrat Barcelona hemma i Paris med hela 4-0 i den första omgången av åttondelsfinalen. Alla inklusive de flesta av Barcaspelarna själva sa direkt efter den förlusten att det hela tyvärr var avgjort och att returmatchen var av mindre betydelse.

Men sedan kom en av de största vändningarna i fotbollshistorien om man tar hänsyn till en så pass viktig match på så hög nivå. Barcelona lyckades med det omöjliga i sin egen högborg Camp Nou och besegrade PSG med nästan ofattbara 6-1! I årets åttondelsretur var det alltså PSG-revansch i sikte när det var meningen att Juventus skulle få känna på hur det är att spela i Paris. Real Madrid lyckades dock med sin speltaktik fullt ut och kunde till och med vinna matchen med 1-2. Visst underlättade det något att Neymar var borta från spel på grund av skada och att Verratti drog på sig ett rött kort i den 66:e matchminuten. Men Real Madrid var ändå på det stora hela numret större än PSG.

När det gäller dagens möte mellan Juventus och Real Madrid tror jag på en fartfylld historia men med stabila försvarsuppställningar. Underspelet på antal mål känns nära till hands och får således bli vårt spel inför drabbningen.

Tipset:

Under 2,5 mål i matchen Juventus – Real Madrid 3 april till oddset 1,74 @ unibet!

Registrera dig hos unibet och få 500% bonus på din första insättning. Sätt in 100 kr och få 500 kr av unibet i bonuspengar vilket ger dig sammanlagt 600 kr totalt att spela för!

[table id=unibet500 /]