SHL Final 1 Växjö – Skellefteå Tisdag 17 April 2018

apr 17, 2018

Växjö Lakers HC – Skellefteå AIK spelar idag säsongens första finalrunda i SHL finalen 2018 vilket blir en superspännande hockeybatalj att både titta och betta på! I övrigt denna sporttisdag 17/4 så har vi under kvällskvisten Brighton – Tottenham i Premier League, Inter – Cagliari i Serie A, tre matcher i La Liga med bland annat Celta Vigo – Barcelona och det allsvenska mötet Sundsvall – Trelleborg att se fram emot. För den som inte får nog av ishockey behöver inte lägga sig så tidigt utan kan stanna uppe till inatt då slutspelshockeyn i NHL fortsätter med tre nya friska matchskådespel.

Växjö – Skellefteå 1:a finalrundan 17/4

Växjö Lakers fortsätter till synes ånga på mot en svensk mästartitel i ishockey. Grundserien vanns överlägset och i slutspelet har man kört över motståndarna utan pardon. Hockeyslutspelet inleddes med kvartsfinalserie mot Brynäs vilken slutade med 4-1 i matcher för Växjö. Brynäs vann andra matchrundan ytterst knappt med uddamålet men i övrigt var kvarten helt tillägnat Växjö med klara segrar. I semifinalen mötte man Malmö som inte heller dem gavs en chans. Ett beslutsamt och obevekligt Växjö drog inte ut på spänningen mer än att det blev spännande avslutningar i två av de fyra raka vinstmatcherna. Särskilt fjärde och sista mötet får väl sägas vara den match som det blev mest nerv i då den gick till förlängning. Men som så många gånger förr den här SHL säsongen så visade Växjö återigen prov på mental iskyla i det avgörande ögonblicket och kunde avgöra hela semifinalserien med bortamål på övertid.

Skellefteå AIK tog sig till SHL final på ett imponerande sätt men genom betydligt tuffare matchserier än finalmotståndaren Växjö. Matchsviten 4-2 i kvartsfinalen mot Färjestad följdes upp med samma matchsiffror i semifinalen mot Djurgården. Skellefteå har under hela slutspelet visat att ishockeylir på egen hemmais är att föredra. Bara en av sex hemmamatcher har förlorats under slutspelhockeyn hittills och vinsterna som kommit till hemma i Kraft Arena har mestadels varit stora sådana målskillnadsmässigt. Akilleshälen är annars bortaspelet där man i grundserien inte var bättre än åttonde lag totalt på bortais. men man vet aldrig nu när det vankas finalmatcher. I kvarten mot Färjestad inledde man med att vinna de två första bortamatcherna med relativt säker marginal så visst kan Skellefteå överraska. Dock tror vi att Växjö inleder finalserien med den pondus som de haft hela säsongen och eftersom det ikväll är spel på hemmais i Vida Arena så kommer de med högsta sannolikhet inte göra sina hemmafans besvikna.

Den som istället för hemmaseger vill spela på oavgjort (odds: 4,60) eller bortavinst (odds: 3,37) gör det smartast på Bethard som erbjuder bäst odds av alla spelbolagen på dessa spelalternativ!

Bethard oddsSHL-tipset:

  • Match: Växjö Lakers HC – Skellefteå AIK (SHL Final 1)
  • Speltips: Växjö vinner matchen under ordinarie tid
  • Odds: 2,02 @ Betsson
  • Insats: Medel
  • Datum: 2018-04-17 (tisdag 17 april)
  • Nedsläpp: 19:30
  • Live StreamC More

 

500 % Bonus - 500 kr

Se specifik välkomstbonus

Gratisspel 1000 SEK

100 % bonus - 1000 SEK

100 % bonus - 2000 SEK

100 % bonus - 1000 SEK

500 % Bonus - 500 SEK

100 % Bonus - 1000 SEK

500 % Bonus - 500 SEK

100 % Bonus - 1000 SEK