Champions League Final 2018 Real Madrid – Liverpool

maj 26, 2018

Så har vi då kommit till en av årets höjdpunkter i fotbollsvärlden. Idag lördag 26 maj spelas Champions League finalen 2018 mellan regerande mästarna Real Madrid och överraskningen Liverpool. Vore det inte för stundande Fotbolls-VM som startar om knappt tre veckor så hade det här definitivt varit årets fotbollshöjdare nummer 1. Det är bara att tacka och ta emot när världens bästa fotbollsgodis kommer slag i slag. Avspark i kvällens Champions League final Real Madrid – Liverpool är 20:45 och direktsänds på TV6 och ViaPlay.

Gratis CL-Erbjudande!

Hos unibet kan du idag här tippa gratis på första målskytt och matchminut för det första målet i Champions League finalen mellan Real Madrid och Liverpool för din chans att vinna 500.000 kr. Det är dessutom gratis att delta!

REGISTRERA DIG FÖRST HÄR!

Champions League Final 2018 Real Madrid - Liverpool

Speltips Real Madrid – Liverpool 26/5

Det är en enda tävlingsmatch kvar den här fotbollssäsongen för de bägge finallagen Real Madrid och Liverpool och det är den viktigaste av dem alla. Mesta mästarna i Champions League sammanhang Real Madrid ger sig i kast med vad man kan kalla underdogen Liverpool för att göra upp om den guldbeklädda Champions League pokalen.

Real Madrid

12 gånger tidigare har Real Madrid vunnit Europas största pris för klubblag och chansen finns nu för en tredje mästartitel på raken då man vann både för 2 år sedan och i fjol. Kanske tangerar Real Madrid glansperioden under Galácticos eran i slutet på 90-talet och början av 2000-talet då alla världens största fotbollsstjärnor värvades till Madrid och som lag kallas världens bästa lag någonsin. Snacka om ett stjärnspäckat lag med Galácticos spelare som bland annat Zinédine Zidane, Ronaldo, Raúl González, Roberto Carlos, Iker Casillas, Luís Figo och David Beckham. Dessa fotbollens superstjärnor vann 3 Champions League titlar under en 5-års period.

Kolla in CL7:s youtube video med några oförglömliga spelsekvenser från Galacticos:

Liverpool

Vad har då Liverpool att stoltsera med på Champions League nivå. Ja man är i alla fall inte i närheten av Real Madrids titelmängd men Liverpool kan å andra sidan kontra med att man har vunnit en av de mest anmärkningsvärda finalsegrarna i hela Champions League historien. Året var 2005 och Liverpool med Steven Gerard i spetsen hämtade upp ett till synes hopplöst 0-3 underläge mot Milan till 3-3 vid full tid och avgjorde senare på straffar.

Se här höjdpunkterna från Champions League finalen 2004/2005:

Vägen till CL-finalen 2018

Det ska bli oerhört intressant och spännande att se om Real Madrid med bland annat megastjärnorna Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Isco, Toni Kroos och Marcelo i laget pallar för favorittrycket. Slutspelsfasen i Champions League inleddes med för Madrids del att PSG besegrades över två matcher i åttondelsfinalen. Därefter var det i kvartsfinalen Juventus tur att se sig besegrade av Real Madrid. I semifinalen vann man sitt dubbelmöte med Bayern München ytterst knappt och finalen mot Liverpool var ett faktum.

Liverpool har haft en fantastisk Champions League resa. Medan Real Madrid fick kämpa för sin överlevnad i turneringen hela tiden där marginalerna var på deras sida så har istället Liverpool fullkomligt kört över sina motståndare fram till finalen. Först gjorde man slarvsylta av FC Porto när man vann med hela 0-5 borta i första åttondelsfinalmötet och returmatchen i Liverpool blev därmed en ren formalitet. I kvarten var det nog många som på förhand tänkte att Liverpools CL-resa skulle ta slut då Manchester City stod för motståndet. Otroligt nog vann man båda mötena med City på ett mycket övertygande sätt vilket var riktigt starkt med tanke på hus Manchester City dominerat i Premier League hela säsongen. Väl i semifinalen var det Roma som något överraskande stod för motståndet. Roma gjorde en fantastisk returmatch mot och vann med 3-0 hemma vilket var precis så mycket som behövdes efter att ha förlorat första mötet med 4-1. Mycket av Liverpools framgångar hittills i Champions League den här säsongen kan tillskrivas anfallstrion Sadio Mané, Roberto Firmino och Mohamed Salah. Framförallt Salah har varit fullkomligt lysande!

CL-tipset

  • Match: Real Madrid – Liverpool (Fotboll: Champions League 2017/2018)
  • Speltips: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,46 @ unibet
  • Insats: Medel/Hög
  • Datum: 2018-05-26 (lördag 26 maj)
  • Avspark: 20:45

 

 

 

500 % Bonus - 500 kr

Se specifik välkomstbonus

Gratisspel 1000 SEK

100 % bonus - 1000 SEK

100 % bonus - 2000 SEK

100 % bonus - 1000 SEK

500 % Bonus - 500 SEK

100 % Bonus - 1000 SEK

500 % Bonus - 500 SEK

100 % Bonus - 1000 SEK