Vi har stor nordisk torsdagsafton inom den europeiska klubbfotbollen då inte mindre än 7 nordiska lag gör upp om Europa League biljetter. Malmö FF som ju blev utslaget ur Champions League kvalet förra veckan med minsta möjliga marginal tar istället sig an danska Midtjylland i den första finalrundan av Europa League kvalet idag torsdag 23 augusti kl. 19:15 på Swedbank Stadion i Malmö. Midtjyllands tränare Jess Thorup har kallat matchen för en uppgörelse om Skandinavien. Men sanningen är den att det är ytterligare fem finaler till i Europa League kvalet med nordiska lag inblandade som ska spelas idag. Så chansen finns att vi till hösten får se totalt sex nordiska fotbollsklubbar i Europa League spel.

Se på Europa League streaming gratis!

Nordiska lag i Europa League kvalfinaler 23/8

18:00 Zenit Petersburg (Ryssland) – Molde (Norge) Ses på bet365 livestreaming här >>>
19:05 Sarpsborg 08 (Norge) – M. Tel Aviv (Israel)
19:15 Malmö FF (Sverige) – Midtjylland (Danmark)
20:00 Atalanta (Italien) – FC Köpenhamn (Danmark)
20:30 Genk (Belgien) – Bröndby (Danmark) Ses på bet365 livestreaming här >>>
20:45 Rosenborg (Norge) – Shkendija (Makedonien) Ses på bet365 livestreaming här >>>

Speltips inför Malmö FF – Midtjylland

Sveriges regerande fotbollsmästare Malmö FF har gått starkt på sistone i den här säsongens Allsvenskan och nu rakat hem fyra vinster i följd. Enda plumpen den gångna månaden är missen att ta sig till Champions League när man mot MOL Vidi från Ungern åkte ur på grund av att ungrarna gjorde 1 mål i Malmö. Dubbelmötet i den Champions League kval semifinalen slutade med 1-1 hemma och 0-0 borta. Malmö FF har förhoppningsvis slickat såren väl och kommer istället heltaggade till den nordiska fotbollsuppgörelsen mellan Sverige och Danmark på klubbnivå. En Europa League biljett och några miljoner kronor står på spel i detta heta dubbelmöte som tar sin början idag.

Midtjylland är regerande danska mästare i fotboll 2017/2018 och har på sina fyra senaste matcher i danska Superliga vunnit tre och spelat en oavgjord. Även Midtjylland har spelat Champions League kval men åkte ur i kvartsfinalen mot FC Astana från Kazakstan i och med bortaförlusten 2-1 och därefter oavgjort 0-0 hemma. 1 mål hemma på MCH Arena i Herning hade alltså räckt för vidare avancemang till semifinalen. Nu är koncentrationen helt och hållet på Europa League istället och man har redan slagit ut The New Saints FC från Wales med klara 5-1 totalt i målskillnad på två matcher.

Malmö FF är i och med spel på hemmaplan något större favorit att vinna dagens möte med Midtjylland. Men totalt sett i detta dubbelmöte förväntas det vara hugget som stucket vilket av lagen som avancerar till Champions League gruppspelet. En lite mindre summa plockas ur vår spelkassa till att spela på Malmö FF som segrare i åtminstone dagens match till oddset 2,14 hos NordicBet som i detta nu erbjuder högst odds för hemmaseger av de större etablerade spelbolagen.

Speltips Malmö FF – Midtjylland

Match: Malmö FF – Midtjylland (Fotboll: Europa League kvalfinal)
Spelplats: Swedbank Stadion (Malmö), kapacitet: 24 000 åskådare
Speltips: (1) Malmö FF vinner matchen
Odds2.14 @ NordicBet här >>>
Insats: Låg
Datum: 2018-08-23 (torsdag 23 augusti)
Avspark: 19:15
Live Stream: ViaPlay

Oddsbonusar: