Midtjylland – Malmö FF spelar idag, torsdag 30 augusti, en direkt avgörande finalreturmatch i kvalet till Europa League. Första mötet i Malmö slutade 2-2 vilket betyder att Malmö ikväll på dansk mark i Herning måste vinna eller spela minst 3-3 vid ett oavgjort resultat. 2-2 igen betyder förlängning och eventuella straffar. Malmö FF är ju vårt enda hopp om att få se en svensk klubb i höstens Europa League matcher medan våra danska och norska bröder har flera lag som har chansen ikväll. Så Malmö FF får gärna ge oss svenskar en EL-biljett i present ikväll.

Europa League kvalfinaler 30/8

16:00 FC Astana (Kaz) – APOEL (Cyp)
16:00 Ufa (Rus) – Rangers (Sco)
17:30 AEK Larnaca (Cyp) – Trencin (Svk)
18:30 FC Köpenhamn (Den) – Atalanta (Ita)
18:30 RB Leipzig (Ger) – Zorya (Ukr)
19:00 Apollon (Cyp) – Basel (Sui)
19:00 CFR Cluj (Rou) – Dudelange (Lux)
19:00 Ludogorets (Bul) – Torpedo Kutaisi (Geo)
19:00 M. Tel Aviv (Isr) – Sarpsborg 08 (Nor)
19:00 Molde (Nor) – Zenit Petersburg (Rus)
19:00 Qarabag (Aze) – Sheriff Tiraspol (Mda)
19:15 Midtjylland (Den) – Malmö FF (Swe)
20:00 Besiktas (Tur) – Partizan (Srb)
20:15 Shkendija (Mac) – Rosenborg (Nor)
20:30 Bröndby (Den) – Genk (Bel)
20:30 FCSB (Rou) – Rapid Vienna (Aut)
20:30 Trnava (Svk) – O. Ljubljana (Slo)
20:45 Bordeaux (Fra) – Gent (Bel)
20:45 Burnley (Eng) – Olympiakos Piraeus (Gre)
21:00 Celtic (Sco) – Suduva (Ltu)
21:45 Sevilla (Esp) – Sigma Olomouc (Cze)

Midtjylland – Malmö FF tipset

MFF’s spel som såg så bra ut under första halvlek var som bortblåst i den andra när första finalmatchen i Europa League kvalet spelades mellan Malmö FF och Midtjylland för en vecka sedan. Malmö FF inledde målskyttet redan i den 12:e spelminuten i matchen genom Markus Rosenberg som med assist av anfallskollegan Marcus Antonsson stötte in bollen i bortre hörnet på hörna. Och efter ytterligare en hörna i den 25:e matchminuten var det den här gången Antonssons tur att stöta in bollen i mål till 2-0. Där och då kändes allt frid och fröjd i en match som gick Malmös önskvärda väg.

Efter halvtidspausen blev det ombytta roller. Malmö FF såg försiktiga ut och det kändes som om laget fått sig tillsagt att prio ett var att täppa till bakåt under andra halvlek. Men som så många gånger förut när ett lag försöker spela på ett resultat straffade det sig. Midtjylland kom ut som ett nytt lag och forcerade in både reduceringsboll och kvitteringsboll innan matchen var över. Således ett prekärt läge för svenskarna inför returen i Danmark.

Men vi tror och hoppas på att Malmö tar sig samman och stärks av den tuffa uppgiften. Helt klart har man kapaciteten att ta sig vidare till Europa League och förhoppningsvis är den lilla turen på Malmös sida om det nu behövs någon sådan.

Match & tipsfakta

Match: Midtjylland – Malmö FF (Fotboll: Europa League kval final)
Spelplats: MCH Arena i Herning (kapacitet: 11 800 personer)
Speltips: Malmö FF tar sig vidare
Odds3.40 @ Unibet här >>>
Insats: Låg
Datum: 2018-08-30 (torsdag 30 augusti)
Avspark: 19:15
Europa League Live Stream

Oddsbonusar: