Sverige möter Turkiet i vår allra första UEFA Nations League match någonsin måndag 10 september 2018. Och denna historiska match i denna nya landskampsserie i fotboll är nog här för att stanna för väldigt lång tid framöver. Helt plötsligt blir de tidigare ganska ointressanta träningslandskamperna väldigt viktiga och spännande. Sverige – Turkiet direktsänds både på TV4 och C More 10/9 med avspark 20:45.

Streama matchen på C MORE i mobilen, datorn och läsplattan!

Så tippar vi Sverige – Turkiet

Sverige kommer den närmaste tiden lira landslagsfotboll i UEFA Nations League liga B mot Turkiet och Ryssland. Medans kvällens match mot Turkiet är Sveriges första match så är det turkarnas andra match då de spelade mot Ryssland för tre dagar sedan. Ryssarna vann den matchen med 1-2 borta i Turkiet och har därmed tagit ledningen i Liga B.

Sverige träningsmatchade borta mot Österrike i torsdags föra veckan och förlorade med 2-0. Inget vidare bra spel av Sverige om vi ska vara ärliga och anfallsspelet var nästintill obefintligt vilket inte bådar gott. Det fortsätter tyvärr i samma stil som i sommarens fotbolls-VM där de svenska anfallarna inte var en särskilt bidragande orsak till Sverige succé. Än värre är att Emil Forsberg inte kommer medverka mot Turkiet och att även vår svenska lagkapten Andreas Granqvist är högst osäker för spel på grund av sjukdom.

Vi får nog försöka förlita oss på ett gediget svenskt försvarsspel som grundspel vilket vi brukar ha och är bra på. Förhoppningsvis kan någon svensk spelare slå hål på den turkiska defensiven och göra något mål. Men överlag tror vi inte att det blir många mål i matchen.

Tipset: Totalt under 2,5 mål i matchen till oddset 1,57 @ Betfair (100 % Bonus upp till 1000 kr)

UEFA Nations League 10/9

Liga A

20:45 Portugal – Italien

Liga B

20:45 Sverige – Turkiet

Liga C

20:45 Montenegro – Litauen
20:45 Serbien – Rumänien
20:45 Skottland – Albanien

Liga D

20:45 Andorra – Kazakstan
20:45 Kosovo – Färöarna
20:45 Malta – Azerbajdzjan

Spelbonusar: