Tottenham – Barcelona blir vårt val av Champions League speltips denna underbart gråmulna lillördag 3 oktober. Visst är Champions League fotboll en ljuskälla i höstmörkret! I gårdagens Champions League fick vi se en del småskrällar men när det gäller mötet Tottenham – Barcelona är det frågan om det kan skrälla då det på förhand känns hugget som stucket för hur det går i matchen. Vi undviker därför spel på vinnare och satsar en del av pengapungen på en annan oddsmarknad, se speltipset längre ner.

Champions League erbjudanden med allt ifrån gratisspel, tävlingar och förhöjda odds hittar du här!

Champions League 3/10

18:55 Lokomotiv Moskva – Schalke
18:55 PSG – Crvena Zvezda
21:00 Atletico Madrid – Club Brugge
21:00 Dortmund – Monaco
21:00 FC Porto – Galatasaray
21:00 Napoli – Liverpool
21:00 PSV – Inter
21:00 Tottenham – Barcelona

Först kort om gårdagen…

Innan vi ger oss på dagens Champions League speltips så tittar vi bakåt på vad som hände igår. Manchester City och Juventus gjorde precis som de flesta förväntade sig i gårdagens Champions League fotboll, nämligen att besegra sina motståndare. City bortaslog Hoffenheim och Juventus hemmabesegrade Young Boys med 3-0. Men vi har några av de större favoriterna som antingen föll tungt eller underpresterade så att överraskande poängtapp blev ett faktum.

Största skrällen var enligt många förståsigpåare att regerande mästarna Real Madrid förlorade CSKA Moskva även om man är medveten om att ryska lag spelandes på hemmaplan kan ställa till det för vilket lag som helst egentligen. Det kanske inte var en så stor överraskning ändå om man betänker att Real Madrid nog var särskilt sårbara just nu med en begynnande formsvacka efter storförlusten 3-0 mot Sevilla och ”bara” 0-0 mot lokalkonkurrenten Atletico Madrid i ligan.

Real Madrid var som sagt inte det enda laget som tvärtemot förhandstipsen tappade poäng. Både Bayern München och Manchester United spelade på egna hemmaarenor men klarade inte av mer än oavgjort mot Ajax respektive Valencia.

Gårdagens största seger i Champions League stod AS Roma för när man inför 41 243 åskådare på Stadio Olimpico i Rom vann över tjeckiska laget Plzen med hela 5-0. Edin Dzeko blev stor matchvinnare med 3 strutar medan vår svenska landslagsmålvakt Robin Olsen fick hålla nollan.

Speltips Tottenham – Barcelona

Tabelläget inför den andra omgången i Champions League grupp B gör gällande att Tottenham är i störst behov av poäng jämfört med motståndaren i dagens match mot gästande Barcelona. I CL-premiären förlorade Tottenham på bortaplan mot Inter med 2-1 och Barca tog en storseger 4-0 mot PSV på Camp Nou.

Vi ser fram emot en kanonmatch mellan Tottenham och Barcelona ikväll. Tottenham är på gång igen efter tre raka matchförluster i liga- och cupspel nyligen men har nu repat mod igen efter tre raka vinster. Barcelona å sin sida hade radat upp sju vinster innan segersviten bröts mot Girona (0-0) i La Liga. Därefter förlorade man mot Leganes med 2-1 och nu senast i lördags blev det oavgjort 1-1 mot Atletic Bilbao inför de egna hemmafansen.

Osäker form, målsnålt och skador

Något osäker form hos bägge lagen och icke tillgängliga spelare i deras respektive trupper gör att vi tror att båda intar en mer försiktig taktik än vanligt och inte öser på med allt vad de har som annars brukar vara lite av deras signum. Alli, Aurier och Janssen är definitivt borta hos Tottenham och Dembele, Eriksen, Lloris, Vertonghen samt Vorm är tveksamma för spel. I Barcalägret är Alena, Malcom, Samper och Umititi borta från spel medan Roberto är ett osäkert kort. Lägger vi därtill uteblivna målkavalkader i deras respektive matcher senaste tiden så gör det att en målsnål tillställning även ikväll känns väldigt sannolik.

Förhandstipset

Match: Tottenham – Barcelona (Fotboll: Champions League)
Spelplats: Wembley Stadium i London (kapacitet: 90 000 åskådare)
Speltips: Under 3,5 mål i matchen
Odds: 1.60 hos Betfair här >>> (Nya spelare hos Betfair kan spela Barcelona som vinnare till skyhöga oddset 10.00 här!)
Insats: Medel/Hög
Datum: 2018-10-03 (onsdag 3 oktober)
Avspark: 21:00
Live Stream:
 ViaPlay här >>

Oddset för speltipset Tottenham – Barcelona är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-10-03 kl. 08:56 men kan komma att ändras.

Speltips Tottenham - Barcelona