Fredagsmyset är avklarat och vi går nu en underbar fotbollslördag till mötes. Lördagstipset från vår sida den här helgen blir vår spelade dubbelkombo på Manchester United och IFK Göteborg som segrare i sina respektive matcher. Manchester United gästas av bottenlaget Newcastle i Premier League och IFK Göteborg får besök av tabelljumbon Trelleborg i Allsvenskan.

Lördagstipset 6 oktober

Vi satsar alltså vår lördagspåse med pengar på två fornstora lag i urusel form vilket kanske kan tyckas vara lite konstigt i en första anblick. Både Manchester United och IFK Göteborg har verkligen inte rosat sina fans den senaste tiden då segrarna har uteblivit under en period nu. Men med tanke på dagens motståndare Newcastle och Trelleborg har varit ännu sämre och detta under en betydligt längre period och som dessutom idag spelar på bortaplan ser vi väldigt ljust på ett dubbelspel med hemmasegrar.

Manchester United – Newcastle

Man kan också kalla det här för lite av måstematcher för alla de inblandade lagen. Manchester United har inte alls infriat förväntningarna i inledningen av den här säsongen då man efter sju spelade omgångar befinner sig på tionde plats i Premier League tabellen med inspelade 10 poäng. 0-0 matchen mot Valencia i Champions League tidigare i veckan ökade bara trycket som nu ligger på United och framförallt tränaren José Mourinho’s axlar. Fyra raka matcher utan vinst varav två blivit förluster måste vändas nu innan det blir alldeles för illa för att det ska vara sunt i en storklubb som Manchester United. Som tur är, kanske man får säga, så möter United idag ett ännu bräckligare motstånd i Newcastle som är helt under isen efter fem förluster och två oavgjorda på de sju inledande Premier League omgångarna denna säsong. Vi tror inte att Newcastle varken tar sin första seger för säsongen eller ens poäng när det nu är match på Old Trafford som gäller.

Speltips 1: Manchester United vinner till bästa oddset 1.47 @ Betsson och NordicBet.

IFK Göteborg – Trelleborg

Frågan vad som har hänt med IFK Göteborg känns det nästan som vi ställer oss efter varje färdigspelad allsvensk omgång. Änglarna är uppe i sex uteblivna vinster på raken i och med fyra förluster och två oavgjorda på kontot. Visst att förlusterna har kommit mot några av topplagen men det har också blivit oförklarliga poängtapp mot lag betydligt längre ner i tabellen. Nu är risken överhängande att man själv håller på att bli ett bottenlag då det bara skiljer 4 poäng ner till Brommapojkarna under kvalstrecket. Likt Manchester United ska de skatta sin lyckliga stjärna att de idag får möta ett på förhand beskedligt motstånd. Trelleborg befinner sig i ett katastrofalt dåligt läge som solklar jumbo i Allsvenskan och är 4poäng bakom nästjumbon Dalkurd och hela 7 poäng efter brommapojkarna på kvalplatsen. På deras tretton senaste allsvenska matcher har bara 2 poäng spelats ihop efter elva förluster och två oavgjorda. Det här ska väl ändå IFK Göteborg klara av?

Speltips 2: IFK Göteborg vinner till bästa oddset 1.46 @ Betsson och NordicBet.

Dubbeloddset

Precis som vi nämnde i inledningen så har vi på Svenskt Spel tippat en dubbelkombination med Manchester United och IFK Göteborg som segrare vilket vid inlämningstillfället gav oss det totala oddset 2.15 hos Betsson (och NordicBet).

Lördagstipset 6/10: Dubbelkombo Manchester United & IFK Göteborg

Oddsen är korrekta vid tidpunkten för publicerandet 2018-10-06 kl. 06:06 men kan komma att ändras.

Aktuella spelbonusar:

 

Lördagsmatcherna 6 oktober

Läs här om var du kan streama fotboll live utan någon kostnad!

SVERIGE: Allsvenskan

14:00 Sirius – Elfsborg
16:00 IFK Göteborg – Trelleborg

SVERIGE: Superettan

14:00 Öster – Landskrona
16:00 Halmstad – Värnamo

ENGLAND: Premier League

16:00 Burnley – Huddersfield
16:00 Crystal Palace – Wolves
16:00 Leicester – Everton
16:00 Tottenham – Cardiff
16:00 Watford – Bournemouth
18:30 Manchester United – Newcastle

ITALIEN: Serie A

15:00 Cagliari – Bologna
18:00 Udinese – Juventus
20:30 Empoli – AS Roma

SPANIEN: La Liga

13:00 Girona – Eibar
16:15 Getafe – Levante
18:30 Alaves – Real Madrid
20:45 Leganes – Vallecano

TYSKLAND: Bundesliga

15:30 Dortmund – Augsburg
15:30 Dusseldorf – Schalke
15:30 Hannover – Stuttgart
15:30 Mainz – Hertha Berlin
18:30 Bayern München – Borussia Mönchengladbach

FRANKRIKE: Ligue 1

17:00 Lille – St. Etienne
20:00 Amiens – Dijon
20:00 Angers – Strasbourg
20:00 Guingamp – Montpellier
20:00 Nimes – Reims

Hockeylördag 6/10 med SHL, NHL, KHL och Liiga