Idag är det dags för masstart världscupen i längdskidor. Damerna åker 10 km klassisk stil. Även om det var ett individuellt lopp under VM så kommer vi ihåg hur Frida Karlsson pressade Therese Johaug hela vägen in i mål och fick stryk med 12.2 sekunder i mål.

Kan Frida Karlsson matcha Johaug?

Frida Karlsson är vårt största svenska hopp efter Ebba Andersson. Dessa två unga lovande talanger går en ljus tid framöver. Efter VM i Seefeld har Frida Karlsson varit sjuk och tävlat sparsamt. Det ska bli väldigt spännande och se om hon lyckats återfå den fina formen som hon hade under VM. Idag är det masstart och som vanligt brukar Johaug försöka knäcka konkurrenterna tidigt genom att hålla ett högt tempo redan från start. Kan Karlsson få rygg på Johaug? Kan hon hänga i hela vägen? Det ska bli oerhört spännande och intressant att se.

Charlotte Kalla topp 10?

Charlotte Kalla har en okej säsong bakom sig med ”Kalla-ögon mätt”. Hon har inte riktigt lyckats blanda sig i toppstriderna i de individuella loppen och det är föga troligt att hon skulle blixtra till här idag. Kanske kanske har hon haft sin topp och att trendkurvan pekar neråt för Sveriges absolut största skiddrottning genom tiderna. Idag kommer hon inte nå en pallplats om vi går på hur det sett ut tidigare i vinter. Gör hon det bra så slutar hon i alla fall bland de 10 bästa!

Ebba Anderssons formkurva pekar uppåt.

Vi minns att Ebba var sjuk inledningsvis under VM och hade svårt att få ut max av sin kapacitet även om hon gjorde det bra. Efter VM har hennes form blivit bättre och bättre för varje lopp som hon tagit sig an. Har hon en bra dag så kan hon säkert vara med och slåss om en pallplats i dagens världscup. Kanske kanske kan hon vara med och slåss om slutsegern om hon får till det. Hade det varit fri stil så hade vi varit övertygade om att Johaug skulle tagit hem det här tämligen enkelt. Men i klassisk stil är hon inte riktigt lika överlägsen. Självklart är hon favorit!

Tv-tider

Dagens världscup i Quebec Kanada startar 14.15 för damerna och visas av tv-kanalen SVT1. Du kan även se skidloppet på SVT-play. Under loppet kan du spela på på loppet vi betsson liveodds. Hela tiden när åkarna tar eller tappar positioner under loppet så ändras oddsen för vem som till slut vinner. betsson live-odds leder till lite extra spänning under loppet. Vårt speltips får ändå gå till Johaug vinner även om oddset bara är 1.20. Vill man hellre chansa en slant så ger Frida Karlsson 9.00 gånger pengarna hos bet365.

10 km masstart damer kanade odds

Oddsen är korrekta vid tidpunkten för publicerandet 2019-03-23 kl. 10:30 men kan komma att ändras.