Kolla in våra heta speltips Champions League med fina vinstmöjligheter. Svenskt Spel erbjuder CL tips inför varje Champions League omgång!

Härliga CL tips!

speltips champions leagueAtt skriva speltips inför Champions League, som är Europas största fotbollsturnering för klubblag är för oss på Svenskt Spel ett rent nöje! Vad slår spänningen rent fotbollsmässigt med matcher i en av världens i särklass största och mest spännande fotbollscuper? För det är ju det som faktiskt Uefa Champions League utgör för de flesta av oss européer som gillar att spela och/eller titta på fotboll. Visst finns Fotbolls-EM och Fotbolls-VM men då snackar vi om fotbollslandslag och inte fotbollsklubbar.

Spela på Champions League

När vi tar fram våra speltips inför Champions League föregås dem förstås av en djupare analys där vi tar olika faktorer i beaktande. Det kan handla om allt från tidigare statistik som antal hörnor, matchformen, spelarskador, avstängningar, hemma/borta-spel till enskilda spelares målform. För våra speltips på Champions League kan handla om allt mellan himmel och jord tänkte jag säga, men hur som helst kan väldigt varierande CL tips dyka upp.

Spelfavoriter

Naturligtvis har vi våra spelfavoriter att ta till som titt som tätt brukar spelas odds på. Handikappspel, Hörnspel, BLGM-spel (båda lagen gör mål) och Målskytt år hos oss populära bettingalternativ att spela och tipsa om. De finns också att läsa om i vår spelguide!

Champions League Live odds

Livebetting är nog det mest spännande spelalternativet av alla. Här spelar man på mängder av olika oddsmarknader som erbjuds av spelbolagen under tiden själva matchen pågår. Vid live odds spel finns ytterligare en spännande faktor med. Nämligen den att en matchbild kanske inte återspeglas av spelbolagens (maskinernas) statistiskt uträknade odds. Här finns fina chanser till spelvinster för den uppmärksamme. Men som du säkert förstår har vi ingen möjlighet att erbjuda speltips på live odds utan du får hålla till godo med våra CL-tips innan matcherna istället. Så varsågoda, läs gärna våra senaste speltips Champions League här och nu!

Senaste Speltips Champions League

 

Favoritlag

En sak som gör speltips Champions League så spännande är att man allt som oftast varje säsong har ett favoritlag som deltar i fotbollsturneringen trots att vi sällan ser ett svenskt lag ha kvalificerat sig dit. Det är inte riktigt som med landslag där de allra flesta håller på sin hemnation och därutöver möjligen något mer landslag i de stora EM och VM turneringar om Sverige redan är utslaget.

När det gäller fotbollsklubbar så är det vanligt att vi håller på flera lag samtidigt. Låt oss säga att man är stort fan till ett Allsvenskt klubblag så är det inte alls ovanligt att man också har någon annan klubb i sitt hjärta i exempelvis England, Spanien, Italien eller Tyskland. Det är inte för inte fotbollsklubbar som Manchester United, FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München och Juventus är några av världens rikaste fotbollsklubbar. Deras fanskaror sträcker sig långt utanför det egna landets gränser, ja till och med runt hela jordklotet.

Svenskar älskar engelska fotbollsklubbar

För oss svenskar har just England under en lång tid varit det land som vi haft mest påverkan ifrån. Och det kanske inte är så konstigt när man betänker att många är uppväxta med Stryktipset (läs: wikipedia) och Tipsextra (läs: wikipedia) som genom åren närapå uteslutande har innehållit matcher från Sverige och England på kupongerna. Stryktipset lanserades redan hösten 1934 i Sverige och Tipsextra sände sitt första program i svensk TV 1969. Därför är det många svenskar som idag håller på engelska lag t.ex. som Manchester United, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Arsenal eller någon annan klubb.

Svenska fotbollsstjärnor i Champions League

Ytterligare en faktor som påverkar våra intressen för klubblag är när svenska spelare gör bra ifrån sig i någon större europeisk klubb. Det är uppenbarligen så att Zlatan Ibrahimovic under många år av sin karriär har haft många svenska fans. Och de följer klubbarna som han spelar i med stort intresse och tittar på deras matcher oavsett vilken klubb eller land Zlatan spelat i. Av särskilt stort intresse blir det när Champions League kommer på tal. Många är vi då som håller på det lag där han eller någon annan av våra svenska fotbollsstjärnor spelar. För tillfället finns det ett sug på att få se bland annat Emil Forsberg i RB Leipzig och Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United lyckas i sina respektive matcher i ligan och Champions League. Det här är ytterligare en anledning för oss att spela på och skriva speltips Champions League.