Belgien möter Japan i åttondelsfinalen av fotbolls VM 2018 och får vara nöjda med den motståndaren i slutspelet. Dock har man hamnat på den ”svåra” sidan av slutspelsträdet.

Belgiens – England, sista gruppspelsmatchen

Belgien hamnade i ett prekärt läge i den sista omgången i gruppen. Både Belgien och England stod på 6 poäng vardera där båda två var klara för slutspelet. Det lustiga var att när man kikade på vilka lag som tagit sig vidare från övriga grupper så kunde man snabbt konstatera att det var bättre att förlora mötet med England och komma tvåa i gruppen för att på så vis få en enklare väg till finalen. Nu finns det så klart inga lätta matcher när det gäller slutspelet men helt klart är att den sidan som Sverige hamnat på ser betydligt lättare ut. Situationen gjorde att varken England eller Belgien ville vinna matchen. Synd om de fans som rest till Ryssland och betalat dyra pengar för att få uppleva fotbollsfesten. Såg man matchen så hade den en del tempoväxlingar men när man närmade sig sista tredjedelen så var det tama avslut, dålig kvalitét på inläggen med mera. Matchen vanns tillslut av Belgien efter ett långskott som letat sig in i mål. Matchen över lag påminde mer om en träningslandskamp..

Belgiska spelare utvilade

Eftersom man var klara inför den sista matchen mot England så kunde man vila flertalet av sina stjärnor och låta andra spelare få chansen. Det gör att man borde komma fräscha till mötet med Japan. De som fått vila är bland annat E Hazard, Lukaku, De Bruyne, Mertens, Kompany, Vertongen och Witsel. Man får ses som stora favoriter och ska väl kunna besegra Japan med pigga ben. Allt annat vore konstigt. Vid seger väntar troligtvis Brasilien i kvartsfinal som idag möter Mexiko.

slutspelsträd fotbolls vm 2018 ryssland

Belgien – Japan speltips

Med pigga ben på flera världsstjärnor så tror vi att Belgien kommer trumma på och föra spelet i det här mötet. Japans spelare är kvicka och kan skapa lite oreda framåt men försvarsspelet har mer att önska. 4 insläppta mål i gruppspelet är inte övertygande och det kan bli riktigt svettigt ikväll. Vem ska stoppa Lukaku? Det leder oss in på kvällen speltips.

Mer än 2.5 mål i matchen Belgien – Japan. Oddsen för mer än 2.5 mål i matchen är snarlik hos de största spelbolagen:

1.85 bet365

1.85 Unibet

1.85 LeoVegas

1.84 Betsafe

1.84 Nordicbet

Lycka till med era tips!

500 % Bonus - 500 kr

Se specifik välkomstbonus

Gratisspel 1000 SEK

100 % bonus - 1000 SEK

100 % bonus - 2000 SEK

100 % bonus - 1000 SEK

500 % Bonus - 500 SEK

100 % Bonus - 1000 SEK

500 % Bonus - 500 SEK

100 % Bonus - 1000 SEK