Uruguay – Frankrike VM Kvartsfinal

jul 5, 2018

Så var vi då framme vid fotbolls-VM’s första kvartsfinal Uruguay – Frankrike som sparkar igång klockan 16:00 fredag 6 juli 2018. Det blir en kraftmätning mellan två formstarka lag som ingen av dem ännu förlorat någon match i VM.

Uruguay – Frankrike, båda tråcklar sig fram

I gruppspelet gick både Uruguay och Frankrike obesegrade genom alla sina tre gruppspelsmatcher. Men utav deras totalt 6 gruppmatcher sammanlagt som slutade med 5 vinster och en oavgjord så var det endast en enda match som slutade med en större segermarginal än 1 mål. Det visar hur jämnt det är mellan fotbollsländerna i dagens moderna fotboll och det går inte att några spelare i samma lag har en ”dålig dag på jobbet”, man straffas direkt! Uruguay tycker vi ändå imponerade på oss lite mer under dessa gruppmatcher än vad Frankrike gjorde.

Uruguay starka bakåt

Full pott med 9 poäng och klara 5-0 i målskillnad visar på Uruguays fina framfart i deras första tre VM-matcher. Egypten och Saudiarabien besegrades båda med 1-0 och i den avslutande gruppmatchen mot överraskningslaget Ryssland vann man relativt enkelt med 3-0. Det som varit Uruguays största styrka enligt oss är egentligen inte deras offensiva kvalitéer utan istället uppvisandet av ett särdeles starkt försvarsspel. Inte ett enda insläppt mål under gruppspelets sex halvlekar! Framförallt innerbacksparet Diego Godín och José Giménez, båda till vardags spelandes i Atletico Madrid, har varit otroligt bra och anses vara två av världens bästa innerbackar. Dessutom fortsatte just försvarsspelet vara en avgörande faktor vid vinsten i åttondelsfinalen över Portugal som inte tillät exempelvis Cristiano Ronaldo få utrymme för sina fotbollskonster. Matchen mot Portugal slutade 2-1 efter 2 mål av Edison Cavani. Nu återstår det att se om Cavani, som gick ut skadad i matchen mot Portugal senast, hinner komma till speldugligt skick. I övrigt finns det anfallare i Uruguay att tillgå som Maxi Gomez och Luis Suarez.

Frankrikes offensiva vapen

Segrar mot Australien och Peru fick inleda Frankrikes resa i VM. I den avslutande gruppmatchen mot Danmark fanns inget spel att analysera egentligen då båda lagen uppenbarligen var nöjda som det var i 0-0 mötet. Endast 3 mål framåt på 3 matcher var nog ändå en liten sorts besvikelse då man förväntat sig mer av de franska anfallsstjärnorna Olivier Giroud, Antoine Griezmann och Kylian Mbappe samt Paul Pogba. Frankrike visade dock styrka framåt när det behövdes som mest. Nu senast i åttondelsfinalen mot Argentina var man illa ute trots att man planenligt lyckats neutralisera Lionel Messi och att man hade tagit ledningen i inledningen av matchen genom straff inslagen av Griezmann. Men när Messi togs bort fick andra spelare utrymme framåt. Tagliafico kvitterade först och sedan i början av andra halvlek tog Argentina ledningen genom mål av Mercado på assist av Messi. Den argentinska glädjen vara dock bara i 9 minuter. Då började en sanslös målkavalkad från Frankrikes sida med 3 mål inom loppet av 11 minuter. 2 av målen gjordes av 19-årige underbarnet Mbappe. Mer än en reduceringsboll på övertid orkade int Argentina med efter detta. 4-3 blev slutresultatet och Frankrike var i kvartsfinal.

Vinnaren mellan Uruguay och Frankrike får möta vinnaren i matchen Brasilien – Belgien som startar klockan 20:00 ikväll. Alla resultat i mästerskapet hittar du på google här.

Uruguay - Frankrike VM Kvartsfinal

Uruguay – Frankrike Speltips

Även om gruppspelsmatcherna från både Uruguays och Frankrikes sida var mestadels målsnåla historier så måste vi i vårt speltips inför kvartsfinalen dra lite lärdom av de något mer målrika matcher som utspelade sig i åttondelsfinalerna. Uruguay och Frankrike har två av VM’s vassaste anfallsvapen i flera riktiga matchvinnare vardera i lagen samtidigt som de ställer upp med försvarsställningar i världsklass.

Hur som helst vill vi gärna tro att kvartsfinalen mellan Uruguay och Frankrike slutar på ett jämnt och spännande sätt där båda lagen fått göra minst ett mål var under matchens gång.

Match: Uruguay – Frankrike (Fotboll: Kvartsfinal VM 2018)
Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,26 @ NordicBet
Insats: Medel
Datum: 2018-07-06 (fredag 6 juli)
Avspark: 16:00

Fler VM odds & bonusar här:

 

500 % Bonus - 500 kr

Se specifik välkomstbonus

Gratisspel 1000 SEK

100 % bonus - 1000 SEK

100 % bonus - 2000 SEK

100 % bonus - 1000 SEK

500 % Bonus - 500 SEK

100 % Bonus - 1000 SEK

500 % Bonus - 500 SEK

100 % Bonus - 1000 SEK