Avgörandets stund är här, se på Sverige Kroatien live stream i mobilen, läsplattan eller datorn om du inte har tillgång till TV4 där du befinner dig. Ett hörnspel tippas inför Sverige mot Kroatien som har matchstart kl. 20:45 lördag 14 november 2020.

c more

Sverige Kroatien livestream 14 nov

Sverige måste vinna lördagskvällens UEFA Nations League match mot Kroatien för att inte degraderas till Liga B. Ingen lätt uppgift men inte heller omöjligt. Nere i Kroatien senast vann kroaterna över Sverige med 2-1  för drygt en månad sedan. Nu är det svensk revansch som gäller för förbundskapten Janne Andersson övriga herrar i Sveriges fotbollslandslag.

Du som läser det här vill säkerligen inte missa matchen och lyckligtvis finns Sverige Kroatien live stream att tillgå hur smidigt som helst med sändningsstart kl. 20:00 på C MORE (med publikljud) här >>

TILL MATCHEN PÅ C MORE NU!

Nations League Liga A 14/11-2020

Kanske vill du då och då växla över till någon av kvällens övriga Nations League matcher? Alla matcherna kan streamas på C More så det är bara att njuta i fulla drag av fotboll i världsklass!

Dagens Nations League matcher, alla med matchstart 20:45:

Portugal – Frankrike
Schweiz – Spanien
Sverige – Kroatien
Tyskland – Ukraina

Se på vilken match du vill men de flesta av oss är förstås mest intresserade av att titta på Sverige Kroatien live stream.

Speltipset Sverige Kroatien

Oddssättningen på Sverige – Kroatien gör gällande att det kommer bli en synnerligen jämn match. I skrivande stund är bästa oddset för svensk hemmaseger 2.85 @Betsson. Högsta oddset för kroatisk bortavinst är just nu 2.75 @Unibet. Vid oavgjort resultat ger spel på detta 3.30 gånger pengarna tillbaka @NordicBet.

Förra mötet mellan Sverige och Kroatien slutade som tidigare nämnts med hemmavinst 2-1 för kroaterna. Länge såg det ut som om Sverige skulle greja en poäng då 1-1 stod sig ända till den 84:e matchminuten. Men kroaten Andrej Kramaric utnyttjade ett ödesdigert felbeslut av Pontus Jansson som kom på efterkälken i sitt försvarsspel och kunde skjuta in avgörande 2-1.

Sveriges ödesmatch mot Kroatien

Idag handlar det om en riktig ödesmatch men det är också ett svenskt landslag som har kantats av olika covid-fall. Både Janne Andersson och svenske landslagsbacken Carl Starfelt har testats positivt för covid-19 och är därmed inte närvarande ikväll. När det gäller det kroatiska landslaget så är det inga nya sjukdomsfall men man tvingade dem att testa sig igår kväll. Provsvaren har nu kommit in under lördagsmorgonen och testerna bekräftar två nya fall. Det handlar om mittfältaren Marcelo Brozović och en person inom ledarstaben.

Ett tidigare test som gjordes fick något märkligt till följd att man fick svar mitt under vänskapsmatchen mot Turkiet för tre dagar sedan. Då var det en kroatisk mittback som visade sig vara smittad och fick kliva av planen, han finns därför inte heller med i truppen mot Sverige.

Även om man aldrig önskar sjukdomsfall så kan vi ändå konstatera att det ökar Sveriges chanser i ödesmatchen något.

Nästa ödesmatch kan bli den sista gruppspelsmatchen mellan Frankrike och Sverige som också kan ses via live streaming.

Olof Lundhs förväntningar på Sverige

Det har annars varit en väldigt turbulent vecka för det svenska landslaget med bland annat en omdiskuterad match mot Danmark där väldigt måna spelare var borta på grund av covid-19. Fotbollsjournalisten Olof Lundh beskriver stämningen i den svenska truppen under en TV4 sändning 13/11 såhär:

  • ”De bryr sig inte om det här så mycket. Jag tror att det är såhär att de lever i den här verkligheten i sina klubblag. De lever i en bubbla, de testas hela tiden oavsett om de spelar i Ryssland, i Allsvenskan eller i Tyskland. Tror att de är vana, lite avtrubbade, att de kanske inte reflekterar. Det här är deras jobb och det finns ju massa verksamheter som pågår vilka man inte testar. Så kanske det är vi då, eller en del av oss, som tycker eller undrar hur man kan spela under en pandemi o liknande. Men de anser att de tar säkerhetstänkandet så långt de kan och inte bidrar till smittspridning. Och att de har de här protokollen om hur de ska göra. Min känsla är i varje fall att det inte är någon större oro, åtminstone inte utåt. Sedan kanske de pratar mera om det på spelarhotellet än vad de säger. Jag tror faktiskt att de är så vana.”

Svensk segerchans absolut möjlig

På frågan om rimliga förväntningar av Sveriges chanser till en svensk seger mot Kroatien svarar Olof Lundh;

  • ”Men de finns ju, Sverige gjorde en bra match mot Kroatien senast. De hade ju oavgjort men föll ju på slutet genom ett misstag av Pontus Jansson. Jag tror att de har goda möjligheter att faktiskt slå Kroatien. Och jag tror man behöver det. Man pratade ju mycket om det där, vi har ju ändrat mycket och experimenterat. Spelat lite offensivt med Dejan Kulusevski som kommit in i laget. Man ska verkligen inte ge upp. Det är ju visserligen vice världsmästarna Kroatien man möter och så klart att det inte är helt lätt men omöjligt är det absolut inte.”

Sveriges startelva mot Kroatien

Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Marcus Danielson, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Dejan Kulusevski, Marcus Berg.

Förhandstipset inför avspark

Vi på Svenskt Spel går på Olof Lundhs linje och ser det möjliga i svensk seger idag och tippar således svensk vinst mot Kroatien till odds 2.85 @Betsson.

Tagga till och streama Sverige Kroatien live nu

Nu laddar vi upp inför nyckelmatchen och hoppas att vårt svenska fotbollslandslag kommer heltaggade till matchen mot Kroatien då massor står på spel. Glöm inte att du kan se på Sverige Kroatien liv stream med publikljud på C MORE här >>

Läs mer om inför landskampen på svenskfotboll här.

Imorgon, söndag 15 november, spelas ett par till riktigt intressanta matcher i Nations League. Streama Danmark – Island samt Belgien – England.