Arsenal – Southampton speltips 12/11

Idag tar Arsenal emot Southampton hemma på Emirates Stadium med matchstart 16:00. Premier League går in i en hektisk period från och med nu och fram till nyår där lagen i princip spelar var 3:e dag. Det brukar vara en period där trupperna verkligen får bekänna färg och där man som tränare roterar i startelvan för att klara av det tuffa spelschemat. Därav kan vi få komma se en del överaskningar i startelvorna.

Två lag som släpper in mycket mål

Arsenal har verkligen blandat och gett den här säsongen. Först inledde man katastrofalt dåligt med 4 raka förluster. Arsenals sämsta säsongsinledning sen Premier League startade, men sen hittade man en period med 11 raka utan förlust. Och nu är man åter inne i en tuff period med 3 förluster på de 4 senaste. Laget är bra framåt och skapar en hel del men släpper in alldeles för mycket mål bakåt. 22 insläppta hittills är mer än Burnleys 21 insläppta som ligger på nedflyttningsplats just nu.

Southampton går en jobbig säsong till mötes. Precis som Arsenal släpper man in väldigt mycket mål men skillnaden här är att man har problem att hitta nätet framåt. Därav har man kryssat väldigt många matcher som man annars brukar kunna vinna. Det gör att man sladdar i tabellen och har nedflyttningsstrecket bara 6 poäng ifrån sig. Visst ska man reda ut den här säsongen till slut men då måste man börja producera mål framåt.

Vårt speltips

Eftersom båda lagen släpper in en hel del mål så går vi för att man kommer göra det idag också. Trötta trupper som inte kommer lyckats hålla skärpan bakåt under 90 minuter.

Båda lagen gör mål till oddset 1.67 @Unibet är inget vågat spel och det som vi går för idag i det här mötet.

Önskeklappar och kvällsspänning

Öppna dagens lucka i årets julkalendrar från spelbolagen, massor av fina saker och tävlingar utlovas!

Läs också hur du kan streama Sveriges tuffa match mot Norge i handbolls-VM ikväll!

Speltips premier league