Höjdpunkten närmar sig med stormsteg – friidrotts-VM:s mest efterlängtade stund med stavhoppsfinal VM 2023 och Armand Duplantis är snart här! Dessutom levererar vi ett speltips längst ner!

Stavhoppsfinal VM 2023 med vårt guldhopp Armand Duplantis

Lördagens kväll 26/8 bär på spänningens krydda när den framstående stavhopparen Armand Duplantis tar scenen för att försöka säkra Sveriges andra guld under årets VM i friidrott vid sidan av Daniel Ståhls mäktiga guldkast i finaltävlingens allra sista kast. Stavhoppsfinalen startar kl. 19:05 lördag 26 augusti 2023 och direktsänds på TV4 och via stream på TV4 Play.

Spela odds gratis på stavhoppsfinalen i VM 2023! Unibet erbjuder 100 kr gratisspel på sport just nu!

VM yran äger som bekant rum i den historiska staden Budapest och med sin imponerande prestation i kvalificeringsrundan till stavhoppsfinalen har Duplantis redan stärkt sina positioner som en av mästerskapets främsta favoriter. Alla blickar är nu riktade mot att upprepa framgången från föregående sommars mästerskap i Eugene, där Duplantis inte bara erövrade VM-guldet utan även skapade ett världsrekord som ekar genom tiderna. Den brinnande frågan är om han kommer att skriva historia ännu en gång genom att bli den första manlige svenske friidrottaren att försvara en guldmedalj. Svaret avslöjas på lördag kväll, och spänningen är omättlig.

Du har möjligheten att bokstavligen vara på plats när historien formar sig. Lördagen den 26:e augusti, klockan 19.25, blir det en livesändning du inte vill missa på TV4. Med TV4 Sport Stor och TV4 Sport Max alternativt TV4 Play, kan du vara säker på att du inte kommer att gå miste om någon sekund av den blixtrande spänningen som friidrotts-VM erbjuder.

Spela odds och livebetting på stavhoppsfinalen och övriga VM-grenar 2023 hos Unibet här >>

Du finner också intressant läsning och alla historiska världsrekord i stavhopp på wikipedia. Se här Armand Duplantis världsrekord som han hoppade till sig i friidrotts-VM 2022:

 

Nu i efterhand vet vi också hur det gick i stavhoppsfinalen i VM 2023, Sverige och Armand Duplantis vann ytterligare ett VM-guld! Se här hur det gick till:

 

När vi ändå håller på så tar vi återigen och tittar på Daniel Ståhls VM-guld i samma mästerskap (Världsmästerskapen i friidrott 2023):

https://youtu.be/v6LZyIFjGHE

 

Sportens höjdpunkter i helgen 26-27 aug 2023

Och om du trodde att stavhoppsfinalen i VM 2023 med Armand Duplantis var allt i sportväg värt att se närmaste tiden, tänk om – vi har ännu fler höjdpunkter att utforska mellan den 26:e augusti och den 3:e september.

Tänk på att många av helgens sporthöjdare finns att streama live samt spela odds och livebetting på hos Unibet här >>

Registrera konto hos unibet gratis och ta din välkomstbonus samt gör en insättning för att få tag i välkomstbonusen så är det sedan fritt fram att streama massor av fotboll och annan sport i direktsändning så länge du har någon krona kvarståendes på oddskontot hos unibet.

Här är ett smakprov av vad du kan förvänta dig kommande sportvecka:

PREMIER LEAGUE: BRIGHTON H A – WEST HAM UNITED
Lördag 26/8 kl. 18.30 på V sport Premium och Viaplay

FORMEL 1: NEDERLÄNDERNAS GRAND PRIX
Söndag 27/8 kl. 14.00 på V sport motor, V sport ultra HD och Viaplay

ALLSVENSKAN: IFK GÖTEBORG – HÄCKEN
Söndag 27/8 kl. 17.30 på discovery+

PREMIER LEAGUE: NEWCASTLE – LIVERPOOL
Söndag 27/8 kl. 17.30 på V sport premium, V sport ultra HD och Viaplay

PGA TOUR: TOUR CHAMPIONSHIP DAG 4, FINALRUNDA
Söndag 27/8 kl. 17.30 på Kanal 9, Eurosport 2 och discovery+

US OPEN: GRAND SLAM TENNIS
28/8-10/9 på Eurosport 1 och discovery+

FIBA BASKET VM (H): GREKLAND – USA
Måndag 28/8 kl. 14.30 på SVT1

ALLSVENSKAN: IF ELFSBORG – IFK NORRKÖPING
Måndag 28/8 kl. 19.00 på discovery+

SERIE A: MILAN – ROMA
Fredag 1/9 kl. 20.45 på Unibet samt TV4 Fotboll och TV4 Play

SCOTTISH PREMIERSHIP: RANGERS – CELTIC FC
Söndag 3/9 kl. 13.00 på Unibet samt V sport extra och Viaplay

ALLSVENSKAN: HAMMARBY IF – AIK
Söndag 3/9 kl. 15.00 på discovery+

PREMIER LEAGUE: MANCHESTER UNITED – ARSENAL
Söndag 3/9 kl. 17.30 på V sport premium och Viaplay

Speltips Newcastle – Liverpool 27/8

Båda lag har inledningsvis haft en stark start i ligan trots utmanande matcher. Newcastle och Alexander Isak visar upp god form. Dock räckte styrkorna inte till mot Manchester City. Nu står de inför ännu en betydelsefull match när de tar emot Liverpool. Trots att Liverpool är obesegrade efter två omgångar, ser vi Newcastle som favoriter att vinna matchen när de spelar på hemmaplan på S:t James Park.

Vi rekommenderar att man överväger ett spel där båda lagen gör mål, med oddset 1.45 hos Unibet här >>. (Observera att oddsen kan ändras över tiden).

Vårt spelgrundande resonemang bygger på att både Newcastle och Liverpool har starka offensiva prestationer, och vi förutser att båda lagen kommer att hitta nätet åtminstone en gång var. Det är intressant att notera att Newcastle inte har lyckats göra mål mot Liverpool på de senaste tre försöken när de spelade hemma. Men vi tror att den trenden kommer att brytas nu! Läs hela speltipset inför Newcastle – Liverpool 27/8 här.

Speltips Manchester United – Arsenal 3/9

Även här hoppar vi direkt på ett BLGM-spel inflör detta klassiska stormöte i Premier League mellan Manchester United – Arsenal 3/9. Oddset på att båda lagen gör mål i matchen ligger i denna stund på 1.57 @ Unibet här >>

Läs även vår artikel: Fotbollslördag 26 augusti 2023 med live stream, odds & livebetting