Äntligen är det dags för världscup premiär i längdåkning på skidor! Årets säsong 2012/2013 startar i Sverige och Gällivare med 10 km fristil för damer kl. 10.30 och 15 km fristil för herrar kl. 12.30. Allt sänds i Vinterstudion på kanal SVT1.

längdskidor

På förhand har det i damernas lopp trissats upp en strid mellan norskorna Marit Bjoergen och Therese Johaug och svenskan Charlotte Kalla medan det i herrarnas längdlopp ska stå mellan norrmannen Petter Northug och vår svenska stjärna Marcus Hellner. Men sanningen är nog att betydligt fler är med och slåss om segern i de båda loppen. Särskilt i herrarnas lopp finns det många som är med som utmanare och kanske den främste av dem alla förra årets världscup vinnare Dario Cologna.

Om man är sugen på att spela på vem som ska vinna kan man göra det via spelbolaget Bet365 som har dessa odds på vinnare:

Längdåkning 10 km fristil Damer
Skidor 

Längdåkning 15 km fristil Herrar
skidor 

Svenskt Spel sätter förstås en slant på våra svenska skidhjältar Charlotte Kalla och Marcus Hellner.

Här ett härligt minne från Skid-VM 2011 – Marcus Hellner vann och Jönsson kom trea i Herrsprinten.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=T3e4TabEOz4&feature=related[/tube]