Brest – PSG ska mötas i franska ligan Ligue 1 under fredags kvällen och Svenskt Spel tror benhårt på PSG seger. Men även om det är en viktig match för PSG som nu ska försöka behålla sin ledning i ligan så har det hänt mycket kring PSG de senaste dagarna. Det är som hämtat från en riktig actionrulle med allt från våldsamheter och anklagelser efter Zlatans senaste framträdande på fotbollsplanen till nya sköna miljoner som förväntas rulla in i klubben plus nästa avgörande steg i den hetaste fotbollsturneringen som finns för klubbar i världen.

Zlatan

För det första – så kan vi börja med efterspelet från förra ligamatchen då PSG hemmaslog dåvarande serieledarna Lyon med 1-0 och där Zlatan hamnade i blåsvädret efter att ha trampat en av motståndarna i Lyon i huvudet. Bråket blossade upp direkt efter slutsignalen där röster höjdes från höjdarna i de båda lägren om Zlatans tilltag var fult och medvetet eller en ren olyckshändelse. Domen ska komma idag efter granskning och bedömning och vi som älskar vår Zlatan Ibrahimovic får hoppas på en friande dom så han kan fortsätta på den fina trenden med bländande spel och uppradande av vinster för PSG.

För det andra – så pratas det nu hett om ett nytt superkontrakt för PSG som man ska teckna med Qatar Tourism Authority. Ca sju miljarder kronor ska PSG få och i gengäld ska man agera ambassadör för landet Qatar. Stämmer det så får PSG nya sköna miljarder att handla spelare för och kan då komma att plocka in en eller annan riktig storstjärna i fotbollsvärlden. Det skulle i sin tur innebära att Zlatan får kanske de där lekkamraterna som krävs för att man ska nå hela vägen fram till en efterlängtad Champions League buckla till slut.

För det tredje – som gäller just Champions League så blev idag lottningen genomförd för det fortsatta åttondelsfinal spelet och Zlatans PSG får i åttondelen möta spanska Valencia. Att få möta Valencia får anses som en bra lottning för Zlatan o polarna i PSG då Valencia inte presterat bra i spanska ligan den här säsongen, men en varning får utfärdas efter att de nyligen bytt tränare och nu radat upp tre raka vinster. Men det är ingen tvekan om saken att nu PSG har en gyllene chans att avancera till kvarten i Champions League om man sköter sina kort rätt.

När det gäller Brest – PSG spelas matchen fredag 21/12 kl. 20.45 och sänds live i tv kanal TV4 Sport.