stryktipsförslag vecka 13Sista veckan för Tips-SM. Tyvärr är vi redan borta från toppstriden då vi haft två katastrofala omgångar med 6 rätt. Förra veckans stryktips var under all kritik. Det var inte speciellt motiverande att tipp League One och League Two. När man dessutom efter noga analyserande får reda på att 5 matcher ska lottas på kupongen så känns det rätt uppgivet. Vår rad i Tips SM ser hut enligt följande 9-10-10-6-6. Vi var med i början då vi hade 29 rätt på de 3 första omgångarna. Man får dock inte visa sig vara en dålig förlorare och givetvis ska vi spela sista omgången av Tips-SM i alla fall. Det innebär som vanligt ett 64 raders system som bygger på 6 halvgarderingar.

Match 1. Everton – Stoke

Everton jagar spel i Europa och Stoke börjar närma sig ingenmansland i Premier League tabellen. Stoke har dessutom ett usel bortafacit. Kan möjligen mäkta med ett kryss men vi spikar ettan!

Match 2. Arsenal – Reading

Känns som Arsenal har börjat hitta formen och med tanke på vad som står på spel (Champions League) så bara måste man vinna hemma på Emirates. Mycket står givetvis på spel för Reading också men efter 6 raka förluster och förmodligen spel i The Championship nästa år så är det inte mycket som talar för poäng här. Säker etta!

Match 3. Manchester City – Newcastle

City kan ge upp Premier League bucklan och nu gäller det att fixa en Champions League plats istället. Man har blandat och gett på slutet och truppen har inte känts lika hungrig som förra året. Newcastle har stigande form där man även lyckats bra i Europa League. Vi kör säker etta men garderas tidigt!

Match 4. Southampton – Chelsea

Vi minns Southamption mot Liverpool där man visade klass. Men det handlade mycket om att Liverpool ställde ut skorna den dagen och inte spelade själva. Chelsea har också stigande form och det ryktas att en viss Mourinho anländer till sommaren. Chelsea har haft många spelare på landslagsuppdrag i veckan. Vi chansar med en två men den här matchen bör garderas tidigt.

Match 5. Swansea – Tottenham

Varför skiter det sig alltid för Tottenham? Nu håller en Champions League plats på att glida London laget ur näven. Oerhört viktig match men Swansea är hemmastarka med endast 3 förluster och lär inte ge bort något gratis. 1 2!

Match 6. West Ham – West Brom

Väldigt svår match på ”Bubblornas Park”. Det brukar vara en härlig stämning på Upton Park med alla bubblor i luften. Kan tänka mig att det här blir en riktig grismatch med två fysiskt starka lag. Skulle helst se en helgardering då krysset lär ligga bra till hands. Vi spelar 1 2.

Match 7. Wigan – Norwich

Det lutar åt vinst för hemmalaget men vi chansar met ett säkert kryss. Tunge Holt som hoppande in senast borde fått ett rött kort efter en våldsam satsning mot Sunderlands målvakt. Han är dock med i truppen och är ett giftigt kort framåt. Norwich har dock endast 1 vinst på de 13 senaste matcherna och bara gjort 3 mål på de 6 senaste matcherna. Vi spikar krysset.

Match 8. Charlton – Bolton

Två lag med riktigt bra form där Bolton gått allra starkast på slutet. Hade vi haft helgardering att ta till så hade vi haft med det på den här matchen. 1 2

Match 9. Ipswich – Leeds

Den här matchen kan sluta hur som helst. Leeds är väldigt oberäkneliga. Leeds inledde säsongen bra för att sedan hamna i en rejäl svacka och nu verkar man återigen ha hittat rätt och har stigande form. Ipswich låg efter 15 omgångar sist i tabellen men har därefter klättrat upp från 24:e till 19:e plats och har spelat som ett mitten lag i The Championsship. Vi spelar 1 2

Match 10. Nottingham – Brighton

Nottingham är The Championships formstarkaste lag med 6 raka segrar. Någon gång spricker trenden och faktum är att man haft svårt att slå Brighton de senaste åren. Därför tar vi med krysset och hoppas på rensning på stryktipskupongen. Vårt tips 1X

Match 11. Peterborough – Cardiff

Botten mot Toppen och det kan väl inte sluta på annat sätt än en 2:a?  Cardiff ångar på och spelar med all säkerhet i Premier League nästa år. Vårt tips 2
Vårt tips 1 2

Match 12. Sheffield Wednesday – Barnsley

Två lag på stryktipskupongen som både gör mycket mål och släpper in mycket mål. Det är väldigt sällan lagen kryssar och därför spelar vi 1 2 även  i den här matchen. Vårt tips 1 2.

Match 13. Wolverhampton – Middlesborough

Tittar man på tabellen så borde Middlesborough vinna det här men vi är inte så säkra. Middlesborough har usel form med 5 förluster och 1 vinst på de 6 senaste. Dessutom är man inte speciellt lyckade på bortplan. Det är en chansning men vi spikar ettan och tror att motivation slår klass! Vårt tips 1

För övrigt är det väldigt skönt att det är Premier League matcher med på stryktipskupongen och det gör veckans stryktipsförslag lite roligare. Hur spelar ni? har ni några speciella tips på veckans stryktipskupong? Kommenter gärna!