IFK Kristianstad – HK Drott möts i årets SM-final i handboll. Handbollsfinalen spelas torsdag 9 maj kl. 17.00 i Scandinavium Göteborg. IFK Kristianstad slog i sin semifinal IK Sävehof med 32-27 emedan finalmotståndarna HK Drott slog serieettan Lugi HF i den oerhört spännande matchen med 24-23. De senaste två årens svenska mästare i handboll Sävehof kom alltså inte till final år 2013. Svenskt Spel har ett intressant speltips på matchen till oddset 1,47 med hög insats.

IFK KristianstadHK Drott

Ola Lindgren tjänar Kristianstad men är mr Drott.

Ola Lindgren har under ett antal år spelat i Halmstadslaget HK Drott men är numera tränare i IFK Kristianstad och har alltså lyckats ta sitt lag ända till final genom att i en bragdartad match vinna över fjolårsmästarna Sävehof. Det kan nu bli en av Drotts legendarer på handbollsplanen som stjälper sitt gamla lag på målsnöret när han leder sina styrkor i Kristianstad till ett eventuellt SM-Guld.

Semifinalernas målskyttar i IFK Kristianstad – HK Drott

IFK Kristianstad: Lars Möller Madsen 11 mål (4), Olafur Gudmundsson 5, Charlie Sjöstrand 5, Markus Olsson 3, Anton Lindskog 3, Darko Martinovic 2, Claus Kjeldgaard 2, Johannes Larsson 1.

HK Drott: Magnus Persson 5, Diego Perez Marne 5, David Löfgren 4, Martin Bystedt 3, Hans Karlsson 2, Jesper Linnell 2, Daniel Lindgren 1, Philip Stenmalm 1, Anton Halén 1.

Vilket lag vinner SM-Guld 2013?

Det är två på förhand jämna handbollslag och det kommer säkerligen bli en spännande SM-Final i handboll mellan IFK Kristianstad – HK Drott. Men enligt spelbolagen så blir IFK Kristianstad Svenska Mästare. Vi tar en titt på oddsen inför matchen och där kan vi se att en seger för IFK Kristianstad står i 1,75 i odds. Vinst för HK Drott står i 2,45. En av de faktorer som spelbolagen kan ha tittat på är kanske att Drott inte har en lika suverän klasspelare som Lars Möller Madsen i IFK Kristianstad som är en stor målskytt av rang och en riktig matchavgörare. Vi kan inte annat än hålla med spelbolagen i att IFK Kristianstad blir oerhört svårslaget i denna SM-final. Förra året var Kristianstad också i final mot segraren Sävehof men man tog nu revansch i årets semifinal för finalförlusten 2012. I år är IFK Kristianstad ännu starkare som man inte minst visade i semifinalen och man verkar också toppat formen lagom till finalspel. Sedan har man även rutinerade Ola Lindgren som tränare och har visat många gånger att, både som landslagscoach och klubbtränare, ha den där fingertoppskänslan som är så viktig när det gäller som mest. Men vi tror inte att det blir en lätt match och finalen kan lika gärna gå till förlängning.

SM-Finalen i Handboll mellan IFK Kristianstad – HK Drott sänds i tv kanal SVT2 med matchstart kl 17.00.

Speltips och odds IFK Kristianstad – HK Drott

Svenskt Spel spelar på Dubbelchans 1x till oddset 1,47 med hög insats. HK Drott ska inte vinna denna match under ordinarie speltid.

Oddsen är hämtade från Betsafe:
SM-Final i Handboll IFK Kristianstad - HK Drott

 

Lagbilder IFK Kristianstad – HK Drott

IFK Kristianstad

IFK Kristianstad

HK Drott

HK Drott

Kommentera gärna vad du tror om SM-Final i Handboll IFK Kristianstad – HK Drott.