Snart är det dags…

De två bästa lagen i Ishockey-VM Schweiz – Sverige ska göra upp i kvällens VM-final. Schweiz och Sverige har haft olika resor på vägen till kvällens final. Schweiz har överraskat många experter och lag i turneringen med sitt fartfyllda och varierande anfallsspel som backats upp med en urstark defensiv. I första matchen slog man Sverige och i tidningsrubrikerna läste vi om fiaskostart av Sverige och att kunde vi inte slå Schweiz hade vi inget i VM slutspelet i ishockey att göra. Men nu när det börjar närma sig final börjar vi kanske förstå att Sveríges inledande match trots allt inte var så dålig utan att vi mötte en riktigt bra motståndare i Schweiz. Schweiz har vunnit alla sina matcher i årets ishockey-VM och slog i sin semifinal storfavoriten USA med klara 3-0, så starkt! Nu är man i sin första final sedan 1935 och kan ta sitt allra första ishockey-VM guld.

Schweiz - Sverige ishockey-VM

Ska Sverige få Schweiz på fall?

Sverige började inte VM alls övertygande även om man såhär i efterhand vet att Schweiz är ett riktigt bra lag, dock spottade Sverige upp sig rejält när bröderna Sedin anlände till truppen. Med Henrik och Daniel Sedin i laget fick vi se många av de andra svenskarna prestera betydligt bättre än tidigare och sista två matcherna har Sverige spelat glädjande bra ishockey. Sedinarna som är ett par klasser bättre än de andra spelarna har varit kungar i framförallt powerplay. Sverige slog först i kvartsfinalen ut Kanada och i gårdagens semifinal vann man med 3-0 mot de finska lejonen.

Speltips Schweiz – Sverige Ishockey-VM

I och med Sveriges övertygande spel i de två sista matcherna med stark defensiv och ett anfallsspel som skapar många chanser så behöver numer självsäkra Schweiz göra sin bästa match någonsin om de ska ha en chans till VM-guldet. Sverige har på pappret ett starkare lag och med bröderna Sedin har Sverige en första femma av högsta världsklass. Hemmaplan gör också att man har en fördel av publikens stöd. Med allt sammantaget går vårt speltips till Sverige med oddset 2,0 hos Betfair.

Här hittar du bästa oddsen för Schweiz – Sverige

Svenskt Spel tippar på seger för Sverige och bäst odds bland de största spelbolagen hittar vi hos Betfair. Vi listar spelbolagens odds för matchen Schweiz – Sverige:

Betfair
VM-Final Schweiz - Sverige med Speltips och Bäst Odds

NordicBet
Nordicbet odds Schweiz - Sverige

Betsson
Betsson odds Schweiz - Sverige

Betsafe
Betsafe odds Schweiz - Sverige

Unibet
Unibet odds Schweiz - Sverige

 

VM-finalen i ishockey mellan Schweiz – Sverige visas på kanal TV4 med matchstart kl. 20.30.