Det är äntligen dags för årets första Allsvenska Stockholmsderby mellan AIK och Djurgårdens IF. Svenskt Spel tror att om det blir en segrare i matchen så är det AIK som går vinnande ur striden men vi tror samtidigt på att Djurgården sätter åtminstone en balja i derbyt.

AIK loggaDjurgårdens IF Fotboll

Speltips AIK – Djurgården

AIK ligger förnärvarande på en åttonde plats i Allsvenskan och möter sin derby motståndare Djurgården som parkerat på jumboplatsen. Men man ska inte låta sig luras av placeringarna, särskilt inte i ett Stockholmsderby. Djurgården har vunnit två raka matcher och är ordentligt på gång. Mycket är det tack vare nye tränaren Per-Mathias Högmo som gjutit mod i spelartruppen. Och nu är det ett derby där allt kan hända! AIK har blandat och gett där man vunnit på förhand väldigt svåra matcher medan man också haft förbenat svårt att vinna på hemmaplan. Dock gjorde AIK senast man hade hemmamatch en urstark prestation mot IFK Göteborg då man vann med 3-1. AIK vill säkerligen inte förlora mot Djurgården på Friends Arena inför 35000 åskådare där merparten är AIK fans. Vi på Svenskt Spel tror att AIK kommer vara det starkare laget och om något lag vinner så blir det AIK. Vi skulle kunna satsa en peng på AIK vinst till oddset 1,63 men vi väljer istället ett annat spel. Då Djurgården verkar hittat formen och glädjen igen så känns spelet att Djurgården som bortalag kommer göra mål till oddset 1,62 som mer attraktivt.

AIK – Djurgårdens IF spelar 22/5 med matchstart kl. 19.00 och sänds i tv kanal C More Sport.

Speltips: Bortalaget gör mål
Odds: 1,62
Spelbolag: Betsafe