Vi tittar närmare på ett spel i Superettan där Brage – Assyriska möts på fredag 24 maj. Enligt oss på Svenskt Spel har vi hittat en match med kanon odds! Inför mötet har Brage endast mäktat med fyra poäng så här långt i Superettan på sju spelade matcher och ligger i och med det nästjumbo i tabellen. Assyriska FF däremot tillhör i allra högsta grad toppenskiktet på sin andra plats med fjorton inspelade poäng på lika många matcher. Seger för Assyriska ger hela 2,10 i odds! Missa inte att matchen sänds i TV4 Sport.

Inför Brage – Assyriska

Brage - Assyriska med kanon oddsIK Brage – Brage är en Borlänge klubb med lång fotbollshistoria som bildades redan 1925 och kan på sin hemmaarena Domnarvsvallen ta emot som mest 6500 åskådare. Mestadels har man de senaste decennierna spelat i Superettan (eller division 1 som det hette tidigare) och division 2. Man har helt enkelt inte haft tillräckligt bra spelarmaterial för att orka upp i finrummet med de andra allsvenska lagen. Faktum är att trots en fin klubbhistoria med 18 spelade säsonger i Allsvenskan så var det senast man spelade där året 1993, alltså för tjugo år sedan! Och det lär inte bli något avancemang till högsta ligan det här året heller.

När det nu börjar dra ihop sig till match mot Assyriska FF så har man ett par tunga avbräck i den redan tunna truppen. I den förra omgången av Superettan i mötet med Falkenberg fick både Jan Tauer och Niklas Sandberg röda kort som innebär att de är avstängda i fredagens tuffa match. Tränaren Conny Karlsson säger på Brages hemsida att han hoppas på att de har turen på sin sida och att lite ”stolpe in” inte skulle vara fel.

Assyriska logoAssyriska FF – Södertäljeklubben Assyriska har en betydligt yngre historia än Brage. För nästan fyrtio år sedan, året 1974, bildades klubben av assyriska ungdomar. Och när det gäller erfarenhet av Allsvenskan kan man stoltsera med en säsong då man mötte de bästa fotbollslagen i Sverige, året var 2005. En hedervärd merit har man från året 2003 då man blev 2:a i Svenska Cupen. I år satsar man hårt för att komma tillbaka till Sveriges högsta fotbollsserie. Södertälje fotbollsarena tar likt Brages hemmaborg 6700 åskådare och arenan har blivit känd som ”festens arena” då många av de Assyriska fansen är väldigt uppklädda när de kommer för att heja fram sitt lag, precis som om man går på en fest!

Speltips Brage – Assyriska

Svenskt Spel tror starkt på bortaseger för Assyriska FF  i den här matchen mot IK Brage och sätter vårt speltips med medel insats på en tvåa till oddset 2,10 hos NordicBet.

Speltips Brage - Assyriska

 

 

Brage – Assyriska på TV

Matchen Brage – Assyriska sänds fredag 24/5 på tv kanal TV4 Sport med matchstart kl. 19.20.