Ikväll väntar smålandsderby mellan Kalmar FF och Öster IF. Mötet rivalerna emellan är det första sedan 2006 då Öster senast var uppe i Allsvenskan.  Det är även det första derbyt som spelas på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Biljettrycket har varit stort och Kalmar FF räknar med att det blir så gott som slutsålt med dryga 12000 åskådare på plats. De båda Smålandslagen har en rivalitet som sträcker sig långt tillbaka i tiden, där Öster IF enligt tradition alltid har setts som storebror med fyra SM-guld i bagaget. På senare år har dock rollerna blivit ombytta och på de senaste fem mötena lagen emellan har Kalmar FF vunnit samtliga av dessa matcher.

Speltips Kalmar FF - Öster IF

Inför kvällens match tyder mycket på att det blir ytterligare en rödvit seger. Kalmar FF har inlett säsongen klart godkänt trots stora skadebekymmer på betydelsefulla nyckelspelare. Man har matchat en mycket ung startelva som axlat uppgiften på ett bra sätt. Öster IF har haft det tyngre och kommer till Kalmar med sex raka förluster i ryggen. Vi tror dock att Kalmar FF med kvällens publikstöd går segrande ur denna strid och spelar på hemmaseger till oddset 1,80 hos Bet365.

Speltips Kalmar FF – Öster IF är skrivet av Stefan S