Hallå där!

En superhelg med flertalet finaler står på schemat. Svenskt Spel har sedan tidigare publicerat flera artiklar som ger er alla förutsättningar inför stormatcherna. Idag ska undertecknad dela med sig av tankarna kring utgången i kvällens stora final i Champions League.

Vad beträffar de två finallagen, Borussia Dortmund och Bayern München, tror jag ingen närmare presentation är nödvändig. Årets Bayern är på alla sätt fruktansvärt bra och man är befogad favorit i mötet. Trots detta är jag övertygad om att Dortmund med sin laganda och entusiasm har en räckvidd bortom mångas föreställningar, kanske även deras egna. Bli inte alltför häpna om de gulsvarta lyfter bucklan på Wembley Stadium i afton.

I spelväg är utbudet givetvis extra generöst och spelvärdet är på sina håll extra stort då Bayern är stora favoriter. Jag tror på en relativt målsnål match men med mängder av chanser. Faktumet att finaler tenderar att bli målsnåla ska inte underskattas.Over 16,5 shots on goal till 2,00 – spelas med medelinsats. 

Jag kommer även att testa en rad olika spel men hinner av tidsmässiga skäl inte presentera dem grundligt. Det finns givetvis en tanke bakom spelen. Så här ser det ut:

Infor-Champions-Leaguefinalen-Vi-kan-sla-Bayern

Det återstår att se huruvida Jupp Heynckes och Jürgen Klopp kommer fortsätta att spela offensiv fotboll med sina respektive lag

Under 3,5 mål @ 1,40 – Hög insats

Dortmund över 3,5 hörnor @ 1,65 – medel

Bayern över 1,5 gula kort @ 1,45 – medel

Under 4,5 offside @ 2,30 – låg insats

Eventuella livespel kommer förmodligen bli aktuellt i takt med matchens utveckling.

Lämna gärna en kommentar vid rygg eller åsikt!

På återseende under morgondagen då det är final i Coppa Italia, Roma-Lazio på ett kokande Olimpico!