Nu börjar det blir riktigt intressant i NHL slutspelet när vi går in i semifinalernas matchserier och vi har plockat fram ett speltips med fint odds. Chicago Blackhawks möter imorgon lördag Los Angeles Kings i den ena semifinalrundans första match och det är naturligtvis två starka lag som gör upp om ett avancemang till finalserien och den hägrande Stanley Cup bucklan. Svensklaget Chicago slog ut ett annat svensklag, Detroit, i kvartsfinalomgången med nöd och näppe. Chicago hämtade upp ett underläge med 1-3 i matcher till 4-3 och gick därmed vidare. LA Kings slog i sin matchserie ut San Jose och man är också regerande Stanley Cup mästare vilket säkert sätter en viss respekt i motståndarna Chicago.

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings

Svensklaget Chicago matchvinnare mot LA Kings i NHLLos Angeles Kings

I grundserien var Chicago Blackhawks bäst av alla lag i NHL med sanslösa 77 inspelade poäng på 48 spelade matcher. Resultatet blev 36 vinster, 7 förluster och 5 oavgjorda matcher. Los Angeles Kings var nästan tjugo poäng sämre på sina 48 spelade matcher. LA Kings lyckades vinna 27 av sina matcher, spela 5 oavgjorda och förlorade 16. Chicago har sett urstarka ut den här säsongen och enda egentliga svackan hade man i kvartsfinalserien när man sånär höll på att åka ut mot Detroit innan man ryckte upp sig och hittade tillbaka till sitt vägvinnade spel igen. La Kings har mer tråcklat sig fram till denna semifinal.

Chicago Blackhawks ett riktigt svensklag

Det kan mycket väl bli svenska Stanley Cup segrare om några veckor. Svenskarna Marcus Krüger, Viktor Stålberg, Niklas Hjalmarsson, och Johnny Oduya spelar alla i Chicago Blackhawks och får väl numer ses som lika mycket svensklag som Detroit. I Los Angeles Kings finns ingen svensk. Svenskarna hargjort det bra och får verkligen ses som en av framgångsfaktorerna i Chicagos fina spel den här säsongen. Krüger och Stålberg är backar medan Hjalmarsson och Oduya lirar forwards.

Speltips Chicago – Los Angeles

Vi på Svenskt Spel tycker vi har ett fint odds i 2,05 med spel på Chicagoseger. Det finns mycket som talar för att Chicago vinner den här matchen. Chicago inleder den här matchserien på hemmaplan, man vann grundserien i övertygande stil, man kommer från tre raka vinster mot svårslagna Detroit och har hittat en superform inför denna viktiga inledande match mot Los Angeles Kings. Självförtroendet är på topp!

Spel: Matchvinnare Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings

Tips: 1

Odds: 2,05

Spelbolag: Betsafe
(Missa inte att du får 300% i Välkomstbonus hos Betsafe genom samarbetet med Svenskt Spel)

Se matchen Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings lördag 1 maj på TV10 med matchstart kl. 23.00.