Hallå!

Tungt senast när värdespelet i damallsvenskan var iskallt, samtidigt som X2-spelet på Smedby såg bra ut tills man tappade en tvåmålsledning sista kvarten och förlorade med 3-2. Insatsen på det förstnämnda spelet var dock låg då jag finner damfotboll alldeles för opålitlig i dessa sammanhang.

Idag är utbudet brett och spelobjektet jag fastnat för känns bra på förhand då spelvärdet är tydligt och förutsättningarna goda. Degerfors-Hammarby är mötet.

En pressad Berhalter måste gå för tre poäng ikväll

Hammarby har fått en minst sagt knackig start på säsongen. En ifrågasatt tränare och ett underpresterande lag, åtminstone resultatmässigt. Detta har dock varit ”Bajens” melodi de senaste åren. Fansen har skyhöga förväntningar som laget i slutändan inte lyckas leva upp till. Ser vi på resultaten finner jag dem aningen egendomliga, inte minst för Hammarby och likaså för ett lag i Superettan. Jag syftar på målsnåla tillställningar. Senast kom en vändpunkt (2-2 hemma mot Varberg) och jag tror på en fortsättning i samma anda.

Att mål kommer att produceras känns högt sannolikt, tre poäng är mer eller mindre ett måste. Samtidigt möter man ett respektlöst Degerfors som trivs alldeles utmärkt hemma. I de senaste sex mötena mellan dessa lag har båda lagen gjort mål. Mycket talar för att det sker igen.

Medelinsats tillämpas – Marknadshögst odds för spelet hittar du här

Ta rygg och jobba gärna in den tillsammans med mig. Undertecknad uppskattar givetvis även era tankar om såväl detta som andra tänkbara drag denna lördag.

På återseende!