Den hetaste fotbollsmatchen sedan Champions League finalen närmar sig. På söndag, natten till måndag klockan 00.00 spelas Final Confederations Cup mellan Brasilien – Spanien. Då för drygt en månad sedan var det klubblag som gjorde upp om titeln världens bästa klubblag där Bayern München gick vinnande ur striden mot Dortmund. Nu är det flera av de bästa landslagen i världen, i förturneringen till VM i Brasilien, som gör upp om den prestigefyllda mästartiteln i Confederations Cup 2013. Och finalen ska till mångas belåtenhet göras upp mellan två av de allra hetaste och spelskickligaste landslagen historiskt sätt, Brasilien och Spanien. Inget av lagen har tagit sig ända till finalen helt övertygande men Spanien och Brasilien har varit bäst hittills när det gällt som mest.

Confederations Cup 2013

Brasiliens väg till final

Brazil

Brasilien med sin hemmapublik i ryggen vann sina inledande gruppmatcher mot Japan 3-0, Mexiko 2-1 och Italien 4-2. I semifinalen vann man mot Uruguay med uddamålet, men det satt långt inne innan Paulinho först i den 86:e minuten kunde sätta det avgörande målet för sitt Brasilien efter en hörna slagen av unge storstjärnan Neymar. Denne Neymar har för övrigt skapat stora rubriker i turneringen, både positiva och negativa, med många och en del spektakulära mål men också för sitt beteende på fotbollsplanen.

Spaniens väg till final

sergio ramos spanien

Spanien som de senaste åren varit så framgångsrika med sitt landslag har fortfarande sin stomme av spelare från storlagen FC Barcelona och Real Madrid. Spanien premiärvann över Uruguay med 2-1 för att sedan tvåla till slagpåsen Tahiti med hela 10-0. I sista gruppspelsmatchen vann Spanien övertygande mot Nigeria med 3-0. Semifinalen mot Italien blev en riktig rysare som efter full tid plus förlängning stod 0-0. Straffsparksläggningen vann Spanien efter stor spänning med 7-6.

Speltips Brasilien – Spanien

Vi på Svenskt Spel har ett speltips som vi tror starkt på i mötet mellan Brasilien och Spanien. Det är två erkänt tekniska fotbollslandslag som oftast spelar en anfallsglad fotboll. Vi kan också se att både Brasilien och Spanien har producerat många mål i sina matcher där enda undantaget är Spaniens semifinalmöte med Italien. Men Italien vet vi ju är känt för att åt andra hållet vara ett mycket defensivt tänkande landslag och som sånär höll på att stjälpa Spanien med denna taktik. Det är ingen risk att Brasilien kommer spela defensivt särskilt som man spelar i en stor final i sitt eget hemland, utan här kommer det göras mål från båda håll. Vårt speltips är att båda lagen gör mål  till oddset 1.74 hos betsafe.

Final Confederations Cup, andra odds man kan spela på hos Betsafe:
Final Confederations Cup Brasilien - Spanien

 

Finalen i Confederations Cup mellan Brasilien och Spanien sänds i tv-kanalen SVT1 med matchstart kl. 00.00.