Wimbledon Final Tennis Herrar

Novak Djokovic och Andy Murray möts i årets Wimbledon final i tennis för herrar. Det är ettan respektive tvåan på ATP rankingen som gör upp och stor favorit bland spelbolagen är Novak Djokovic som spelas som vinnare av Wimbledon titeln till oddset 1,54.

Novak Djokovics väg till Wimbledon finalen

Serben Novak Djokovic har redan en Wimbledon titel från 2011 och jagar nu sin andra buckla. Djokovic numera boende i Monte Carlo, Monaco slog i kvartsfinalen ut Tomas Berdych i tre raka set men fick det betydligt tuffare i sin semifinal mot Juan Martin Del Potro från Argentina som gick till et femte och avgörande set med stor spänning i matchen innan Novak kunde vinna och ta sig vidare till finalen.

Andy Murray väg till Wimbledon finalen

Britten Andy Murray låg verkligen risigt till i sin kvartsfinal då han låg under med 2-0 i set mot spanjoren Fernando Verdasco innan han Murray gjorde en urstark upphämtning och vann de tre efterföljande seten. I semifinalen slog han ut polacken Jerzy Janowicz med 3-1 i set. Efter att Murray förlorat första set i tie-break 6-7 ryckte han upp sig och vann tre raka med 6-4, 6-4, 6-3. Med semifinalerna i Wimbledon avgjorda kunde alla konstatera att det blev en drömfinal med de två just nu bästa tennisspelarna i världen.

Speltips och odds för Wimbledon finalen

De två bästa spelarna i världen gör upp om årets Wimbledontitel 2013 och vi på Svenskt Spel är övertygande om att det blir en mycket spännande tennismatch med en enorm stämning på läktaren, särskilt då England har sin hemmaspelare Andy Murray med på den ena sidan nätet på det berömda Wimbledongräset. Något vi kan vara säkra på är att både Novak Djokovic och Andy Murray kommer göra sitt yttersta för att kamma hem den mest prestigefyllda titeln som finna av alla Grand Slam turneringar inom tenniscirkusen. Ingen av spelarna kommer ge sig och matchen kommer ha sina svängningar fram och tillbaka som merparten av alla tennismatcher har. Världsettan Djokovic kommer få det tufft mot en heltaggad Murray med hemmapubliken i ryggen. Vårt speltips på finalmatchen blir att antal spelade Games i matchen blir över 42,0 till oddset 1,81 hos Betsson. Det innebär att vi tror på en jämn match med jämna set och att båda spelarna minst kammar hem ett set var. Förhoppningsvis får vi se set med games likt 7-5 så rinner antal games iväg. Om matchen går till skiljeset gäller heller inte tie-break och då kan där också bli många games om det nu skulle bli ”snabba” spelade set med få games.

Speltips: Antal spelade Games i matchen blir över 42,0 till odds 1,81 hos Betsson.

Wimbledon final i tennis för herrar sänds i TV4 med matchstart kl. 15.00.