Förra veckan skrev vi om tipset som den tråkigaste stryktipskupongen på väldigt, väldigt länge. Men nu efter VM-kvalet så är det dags för lite härligt Premier League fotboll igen. På lördag ska det kombineras med en kall öl och soffhäng med polarna. Det som är extra kul i helgen om man bortser från tipset är att vi kommer få se en hel del nyförvärv visa upp sig i sina nya lag.

Systemet den här veckan, M-1-4-48

Ett litet system som garanterar i alla fall ett rätt ;). Det bygger på 1 helgardering och 4 halvgarderingar för 48 kr.

stryktipset vecka 37Match 1. Sunderland – Arsenal (2)

Känslan är att Sunderland fortsätter kräftgången i år. Arsenal har en ny spelfördelare som är en av Europas vassaste sista tredjedelen i Özil. Dock toppar Arsenal skadelistan i PL med frågetecken för T Walcott, T Rosicky, Y Sanogo, L Podolski, A Oxlade-Chamberlain, M Arteta, T Vermaelen och V Diaby. Vi spikar ändå tvåan!

Match 2. Aston Villa – Newcastle (1)

Var själv över och såg Aston Villa – Liverpool för några veckor sen och Villa pressade tillbaka Liverpool i andra halvlek men lyckades inte göra mål. Är man lika bra hemma den här matchen så kommer Newcastle få det svårt. Vi spikar ettan!

Match 3. Fulham – West Bromwich (1×2)

Fulham får ses som favoriter hemma då West Brom har haft problem med bortaspelet. Frågetecken i West Bromwich för J Morrison, M Vydra, B Foster, S Reid, G Thorne och Z Gera. Fulham brukar även blanda och ge. Man tryckte tillbaks Arsenal hemma men förlorade ändå med 1-3. Vi väljer därför att helgardera matchen!

Match 4. Hull – Cardiff (12)

Hull har haft tufft motstånd inledningsvis. Man gjorde det bra borta mot City senast men fick se sig besegrade tillslut med 2-0. Man har tagit en vinst hemma mot Norwich och det är väl i sådana här matcher man ska ta sina poäng. Cardiff ska inte räknas bort. Kryss mot Everton borta och vinst mot City hemma tyder på att man är rustade inför PL säsongen. Vårt tips 12!

Match 5. Stoke – Manchester City (x)

Var har vi city egentligen? Tappade 1-0 ledning mot Cardif borta till förlust med 2-3. Man hade problem mot Hull där det stod 1-0 länge hemma tills man gjorde 2-0 i slutet och säkrade matchen. Stoke har sett stabila ut och spelar riktigt fysisk fotboll. Vi tror att man kan klara ett kryss hemma. Säkert kryss!

Match 6. Tottenham – Norwich (1)

När vi pratar om Tottenham så pratar vi stabilitet i år. Man har bara släppt in 1 mål på de 5 senaste och det var i förlustmatchen mot Arsenal senast. Man har värvat rejält i år och finansierat det med försäljningen av Bale till Real Madrid. Så truppen är bredare i år även om man tappat en spelare av absolut världsklass. Kanariefåglarna (Norwich) kommer få det mycket tufft att få med sig poäng från White Hart Lane. Vi spikar ettan!

Match 7. Bolton – Leeds (1x)

Bolton har startat The Championship uruselt och parkerar sist i tabellen med fyra raka förluster. Egentligen är det inte mycket som talar för en etta på kupongen men vi tror att man kommer vara rejält taggade här för att vända den negativa trenden. Därför chansar vi med 1x och hoppas på skräll. Tippar ni säkert så ska ni givetvis ha med tvåan på kupongen. Vårt tips ett kryss!

Match 8. Leicester – Wigan (1x)

Wigan tog en fin skalp hemma senast och besegrade Nottingham hemma med 2-1. Man har haft 3 raka hemmamatcher och det lär bli svårare nu. Leicester kommer vara med i toppen och 1x känns rätt bra i den här matchen.  Vårt tips 1x!

Match 9. Ipswich – Middlesbrough (12)

Två bra lag som inlett säsongen trevande. Middlesbrough har kryssat en hel del och är i behov av att få ingång sina forwards. Lukas Jutkiewicz in från Coventry under Silly Season och startade senast. Vi känner att matchen kan sluta hur som helst. vårt tips 12!

Match 10. Queens Park Rangers – Birmingham (1)

QPR har inlett säsongen bra och och är med i den absoluta toppen. Sejouren i The Championship ser ut att kunna bli ettårig. Birmingham har inlett skralt och kommer få svårt här. Kupongens säkraste etta? Vi spikar den!

Match 11. Watford – Charlton (1)

Watford kämpar för att haka på toppen. Man har blandat och gett lite på slutet men faktum är att man mött riktigt bra lag och haft ett svårt spelschema inledningsvis. 1-0 förlust borta mot serieledaren Blackpool. Ska man vara med där uppe när våren närmar sig så måste man ta 3 poäng i matcher som denna. Vi spikar ettan!

Match 12. Gefle – Brommapojkarna (1)

Två lag som kämpar för sin överlevnad i Allsvenskan. Det är stenhårt kring strecket. Gefle har 22 poäng och BP 21 poäng. Vid vinst kan Gefle få lite andrum ner till BP. Gefles starka hemmafacit 4 vinster, 5 oavgjorda och 2 förluster gör att vi tror på hemmaseger. BP har inte vunnit borta i år än. Vi spikar ettan!

Match 13. Åtvidaberg – Öster (2)

Åtvidaberg som inledde så bra i våras har sålt en del spelare och säsongen har minst sagt efter det börjat gå knackigt och utför. Östers bana är tvärtom. Man inledde väldigt dåligt men har nu hittat formen. 4 vinster och 2 oavgjorda på de 6 senaste för Öster ser ut att ge nytt kontrakt. Man har dessutom mött rätt bra lag. Vi går på dagsform och chansspikar tvåan!

Hoppas ni hittar något smakfullt! Längtar redan till lördag då matcherna och ölen ska jobbas in!

Kommentarer på tipsförslaget? Har ni några matcher som ni tror extra på? Dela för bövelen med er!

Vi ses!

Ensam med 13 rätt ger alltid 10 miljoner!