River Plate vs Boca Juniors - Världens farligaste fotbollsderby

River Plate vs Boca Juniors

River – Boca, ett derby som väcker känslor

Kvällens möte mellan River Plate vs Boca Juniors är inte bara ett av världens allra största fotbollsderbyn utan River Plate vs Boca Juniors är också ett av världens farligaste fotbollsderbyn. Idag 6/10 är annars en riktig supersöndag med massor av derbyn och andra otroligt spännande möten runt om i fotbollsvärlden. Till exempel spelas idag Londonderbyt Tottenham – West Ham, italienska toppmötet Juventus – Milan och franska toppmötet Marseille – Paris SG. Men ingen av dessa matcher når upp till spänningsnivån och en match med så mycket känslor inblandade som matchen Superclasico mellan River Plate vs Boca Juniors. Många kallar matchen världens bästa och största fotbollsderby!

Superclasico

Superclasico är det namn som används för att beskriva fotbollsmatchen i Argentina mellan Buenos Aires rivalerna River Plate och Boca Juniors. Det härstammar från den spanska användningen av ”clásico” och betyder derby, men när det gäller den här matchen mellan River Plate och Boca Juniors används också ordet ”super” eftersom de här två klubbarna är de allra mest populära och framgångsrika klubbar i argentinsk fotboll. Enligt statistik så är mer än 70% av alla argentinska fotbollsfans engagerade i mötet och håller på något av lagen när de spelar mot varandra, trots att många fans normalt håller på andra lag, Fördelningen mellan argentinas fotbollsfans är att 40% håller på Boca Juniors och 33% på River Plate. Här kan vi snacka om att derbyt är viktigt för många!

De båda Buenos Aires klubbarna bildades i början av1900-talet, River Plate 1901 och Boca Juniors fyra år senare 1905.

Och Superclasico mötet har alltid varit historiskt sett hett. Det är särskilt känt för fansens passion som beskrivs på läktaren som ” ett hav av färgglada flytande banners, skrikande, vrålande och dansande fans som sjunger, och en läktare med massvis av fyrverkerier. Båda lagens supportrar sjunger alltid nidramsor för rivalerna, ofta baserade på populära argentinska låtar. De bägge lagens stadion Boca La Bombonera och El Monumental är kända för att studsa när fansen hoppar så mycket de kan. Matcherna är tyvärr också kända för att sluta i slagsmål mellan de våldsamma grupperna av fans på båda sidor eller med polisen.

Boca Juniors fans kallar River Plate supportrarna för gallinas (kycklingar). River Plates fans kallar å sin sida rivaler i Boca Junior för Los chanchitos (små grisar) eftersom de hävdar att deras stadion, som ligger i mindre välbärgade La Boca området, doftar gödsel med hänvisning till lukten av en förorenad flod i La Boca.

Några River Plate vs Boca Juniors Live-klipp:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jnEfyGMQAVM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CwqYOYxWJUA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zmNXXBjtHWQ[/youtube]

River Plate vs Boca Juniors Live Stream

Superclasico mellan  River Plate vs Boca Juniors sänds ikväll via Unibet Live Stream med matchstart kl. 23.15.

TILL UNIBET LIVE STREAM