Island till VM-Playoff vid vinst mot Norge

Island åker till Norge för skandinaviskt möte i VM-kvalet på tisdagskvällen 15 oktober. Förutsättningarna är sådana att Island kan säkra spel i Playoff till VM i Brasilien nästa sommar om man vinner VM-kvalets sista match  i grupp E mot ett Norge som inte har något att spela för mer än skandinavisk prestige. Island med Lars Lagerbäck som förbundskapten ligger just nu på andraplatsen som ger playoffspel men har jagande Slovenien endast en poäng bakom sig och som i sin sista gruppspelsmatch möter redan klara gruppsegraren Schweiz.

Sveriges gamla förbundskapten har gjort ett gott arbete i Island och tagit dem till en oerhört bra chans att ta steget vidare till et avgörande playoffmöte med en hägrande VM-biljett i sikte. Om Lagerbäck skulle ta Island till Fotbolls-VM i Brasilien skulle det innebära en enorm bragd och historiskt ett den största fotbollsframgången någonsin i Islands historia. Island har aldrig tidigare varit kvalificerad för ett stort mästerskap i fotboll som EM eller VM. Norges förbundskapten senaste åren Egil ”Drillo” Olsen har det betydligt tuffare eftersom han precis fått sparken.

Speltips Norge – Island 15 oktober

Svenskt Spel tror inte Island missar denna gyllene chans att komma ytterligare ett stort steg mot  fotbolls-VM i Brasilien och kommer knipa tre poäng mot Norge som inte har något riktigt att spela för mer än äran. Island har varit et mycket starkare lag än Norge under VM-kvalet och kommer visa det ännu en gång trots bortaplan.

Speltips: Bortaseger för Island till oddset 2,65 hos Unibet

Matchstart: Kl. 20.00

TV-kanal: Matchen Norge – Island kan du se live via Unibet Livestreaming

Unibet Odds VM-kval

Unibet Odds VM-kval