Premier League är tillbaka på stryktipskupongen och ingen är gladare än vi! Här följer veckans tipsförslag!

Tipset vecka 42, 2013, R-4-4-144

Match 1. Manchester United – Southampton (1x)

Flera av Manchester Uniteds spelare har varit ute på landslagsuppdrag i veckan och det brukar alltid slita en del på truppen. Southampton ska inte räknas bort här. Vi minns hur man slog Liverpool borta och man har gått starkt i ligan. 1x räcker långt då United sällan förlorar på Old Trafford. Vårt tips 1x!

Match 2. Arsenal – Norwich (1x)

Arsenal har gått från klarhet till klarhet sen värvningen av Mesut Özil. Han har gett Arsenal det där lilla extra som man saknat sista åren. Han jobbar hårt och är en av Europas bästa framspelare sista tredjedelen. Wenger visste vad han fick för pengarna. Norwich var nära på att knipa poäng av Chelsea senast hemma och man ser riktigt starka ut rent fysiskt. Man orkar hela matcherna och kan ställa till det för många lag i ligan. Vi tar med krysset på kupongen. Vårt tips 1x

Match 3. Chelsea – Cardiff (1)

Chelsea har skador på Torres och A Cole som är värda att nämna. Det finns dock en hel uppsjö av fullgoda ersättare. Cardiff inledde säsongen bra men har sedan gått lite knackigt. Chelsea är ett av ligans bästa hemmalag och räkna med att Cardiff kommer backa hem och försöka knipa en poäng. Vi spikar ettan!

Match 4. Everton – Hull (1x)

Everton har Gibson borta pga knäproblem. Även frågetecken för Pienaar. Hull har R Brady, J Chester och R Koren borta pga skador. Det är två lag som inlett säsongen bra där Hull överraskat mest. Hull har trots det svåra spelschemat ändå plockat flertalet poäng. Ettan känns ändå given men vi väljer att ta med krysset på kupongen. Vårt tips 1x!

Match 5. Stoke – West Bromwich (1x2)

Stoke inledde säsongen bra men har därefter dalat i tabellen. Bara 1 mål framåt på de fyra senaste Premier League matcherna. Man har J Walters borta pga skada annars är truppen skadefri. West Bromwich har bara 1 förlust på de fem senaste matcherna. Av hävd är man dock mycket bättre hemma och ganska mediokra i sitt bortaspel. Kryss känns som ett givet tecken i den här matchen. Vi väljer att helgardera då det kan sluta hur som helst.

Match 6. Swansea – Sunderland (1)

Sunderlands kräftgång fortsätter. Dock har spelet sätt lite bättre ut i de senaste matcherna efter managerbytet. Man har dessutom mött United och Liverpool och varit nära att ta poäng av de lagen efter managerbytet. Swansea har ingen vidare form. Vi har spikat ettan men magkänslan säger ändå att Sunderland kan ta poäng i den här matchen. Garderas tidigt! Vårt tips 1!

Match 7. Ipswich – Burnley (1x2)

9! raka utan förlust för Burnley varav 5 raka segrar gör att man toppar The Championship. Ipswich har 1 förlust på de 7 senaste och riktigt bra form med så det gör att vi helgarderar den här matchen. Ipswich är svårslagna hemma! Helgardering! Vårt tips 1×2!

Match 8. Millwall – Queens Park Rangers (x2)

Det här kan bli en riktigt het och tuff drabbning. Londonderby med fanatiska supportrar. Skulle inte förvåna mig om vi får se ett rött kort i den här matchen. QPR har siktet inställt på Premier League nästa säsong och är det bättre laget. Utgångstips 2:a men vi väljer att ta med krysset som gardering. Vårt tips x2!

Match 9. Barnsley – Middlesbrough (1x2)

Det ser mörkt ut för Barnsley som är fast förankrat (sist) i tabellen. Middlesbrough hade lite islossning senast med en 4-1 vinst över Yeovil och bör vinna det här. Vi chansar på att helgardera matchen och därmed hoppas på skräll. Vårt tips 1×2!

Match 10. Blackburn – Charlton (1)

Blackburn går från klarhet till klarhet. Kan man bara få ordning på bortaspelet så kommer man närma sig toppen. Hemma på Ewood Park är man starka. Charlton har ingen vinst på de 6 senaste och ligger väldigt nära platserna om nedflyttning. Vi spikar ettan! Vårt tips 1!

Match 11. Bolton – Sheffield Wednesday (1x2)

Bottenmöte i The Championship. Båda lagen går förmodligen för vinst och det känns som den här matchen kan sluta hur som helst. Bolton har ingen seger hemma den här säsongen än och Sheffield har ingen seger borta. Krysset ligger när till hands. Vi helgarderar. Vårt tips 1×2!

Match 12. Nottingham – Bournemouth (1)

Två lag som gått riktigt bra i seriesspelet och är med och nosar på kvalplats just nu även om det är långt kvar av säsongen. Nottingham har 4 vinster, 1 oavgjord och 0 förluster hemma. Bournemouths försvar är den svaga länken. Man har redan släppt in 24 mål den här säsongen vilket är näst mest i ligan. Vi spikar ettan! Vårt tips 1!

Match 13. Watford – Derby (1)

En väldigt svårtippad match. Watford blandar förluster med vinster. Hemma har man dock inte förlorat än. Här möter man ett starkt bortalag och den här matchen bör garderas tidigt! Vi spikar Zolas gäng! Säker etta!

stryktipsförslag vecka 42Kommentarer om veckans stryktips:

Känns återigen kul att det är flera Premier League matcher på tipset. Nu när det börjar bli kallt och höstlikt så känns det riktigt härligt att bänka sig framför tipslördag. På med kaffebryggaren, fram med fikabrödet och laptoppen i förarsätet med alla sidor uppe som livescore, svenska spel, livetipset mm.

Det ser ut att bli mycket ettor på kupongen! Om alla de 5 första matcherna slutar med etta på tipset så lär det inte bli några pengar den här veckan. Därför har vi valt att gardera upp dem lite extra.

Ska även bli intressant att se om Burnleys form håller i sig när man nu möter riktigt bra motstånd i Ipswich.

Veckans system bygger på 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar med 12 rätts garanti för 144 kr. Får vi in 13 rätt på kupongen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.

Vad spelar ni för system den här veckan? Vilken är kupongens säkraste match? I mina ögon är det en etta på Chelsea. (Men det kan bero på att jag är aningen blåögd också)