Hej,

Galatasaray förlorade överraskande nog igår efter att Köpenhamn fått in ett tidigt ledningsmål, som också blev matchens enda. Känns skönt att man inte gick in på tvåan, eftersom bortalaget vann bollinnehavet med god marginal till oddset 1,71. Jag kommer att fortsätta på den inslagna vägen ikväll, men i matchen Barcelona-Milan.

Milan är fantastiska hemma på San Siro. Så har det alltid varit, och så kommer det förmodligen alltid att vara. I ligaspelet har man varit mediokra sen Zlatan lämnade, men så blixtrar man till så fort Champions League står på schemat. Nu står man dock inför en av världens svåraste bortamatcher, Barcelona på Camp Nou. Senast fick man åka tillbaka till Milano med 4-0 i baken. Den spontana känslan i dagsläget är densamma. I absolut bästa fall får man med sig en poäng, men det känns högst otroligt. Mer realistiskt vore att försöka hålla i bollen så mycket som möjligt, utnyttja fasta situationer, fördröja spelet och helt enkelt hålla siffrorna nere. Tänkbar elva:

Abbiati; AC_MILAN_LOGO_WALLPAPERS1

Abate, Zapata, Mexes, Constant;

Poli, Montolivo, De Jong, Muntari;

Kaká;

Balotelli

Det finns ju kvalité i världsklass på sina håll, vare sig det är fråga om att dribbla, göra mål eller sparka ner motståndarna. Det sistnämnda tilltalar undertecknad allra mest i afton. Om jag inte har en förvrängd verklighetsuppfattning så vill jag minnas att herrarna De Jong och Mexes har den tendensen. När spelare som Iniesta, Alexis, Messi och inte minst Neymar skuttar omkring på planen känns det väldigt troligt att det kommer att smälla. Kanske redan efter 30 sekunder, eller så sent som efter 90 minuter. Det lär hända något. (Skulle spelaren eller spelarna i fråga inte starta matchen blir spelet ogiltigt). Medelinsats tillämpas på båda.

FINAL-DE JONG-724712

Nigel de Jong kan om han vill

Får Phillipe Mexes ett gult kort? JA- Synas till 2,50

Får Nigel de Jong ett gult kort? JA- Synas till 2,50

Så var det där med bollinnehav också. Numera är det okej att slå en långboll då och då i Barcelona, samtidigt möter man ett Milan med ett försvarsspel av italiensk standard i allra högsta grad. Aningen ovisst på förhand, matchbilden bör givetvis utveckla sig beroende på vad resultattavlan visar. Hemmalagets lina ligger på 68,5. Aningen högt, jag tror dock att Milan har goda chanser att störa där. Jag skulle gissa på 63-37 %  i bollinnehav.

Totalt innehav för hemmalaget: Under 68,5 – synas här med medelinsats till 1,84!