Hej,

det gick ju sådär senast. Spelen på straffspark till 3,50 samt rött kort i matchen till 4,00 gick inte hem. Det väsentliga med dessa spel var ändå själva spelvärdet, där det är viktigt att våga göra en insats. Objekt som dessa bör som sagt synas med mindre insats och ibland sitter dem, nu gjorde de tyvärr inte det. Jag är dock inne på samma linje av del två i ödesmatchen mellan Sverige och Portugal. Blir en mer kortfattad rek än vanligt denna gång.

webb_1814828a

Howard Webb dömer ödesmatchen

Även om Portugal nu leder med 1-0 och var det klart bättre laget i fredags är detta givetvis långt ifrån över. Sverige har nu hela en fullsatt Friends Arena i ryggen, och förhoppningsvis ingen blåsorkester som för ett ständigt oväsen i 90 minuter. Skämt åsido, vikten av att spela på hemmaplan ska inte underskattas i dessa sammanhang. Det är nu det verkligen gäller. En sista ansträngning för att nå VM, och samtliga spelare kommer att göra sitt yttersta, vilket givetvis kommer sätta sin prägel på matchens karaktär ur varje tänkbar aspekt.

Även om det var lite småfult och tufft senast valde domare Rizzolli att sätta ribban relativt högt i fråga om vad som var tillåtet för att inte dra på sig några kort. Givetvis ville ingen av spelarna ta några onödiga risker för att bli avstängda till kvällens drabbning, men nu är läget aningen annorlunda. Nu finns inte längre risken att bli avstängd på samma sätt och jag behöver knappast påminna om hur viktig denna match är för respektive landslag och inte minst för den egna nationen. Det känns av förutsättningarna att döma helt naturligt att det ska smälla lite extra i närkamperna och att det ska finnas extra mycket känslor inblandade.

Med lagens båda startelvor samt fredagens möte i åtanke, har undertecknad funnit följande spelare värda att synas med låg/medel-insats:

Den hetlevrade Bruno Alves att bli varnad synas med medelinsats till 2,75

Mikael Lustig, som återigen har Ronaldo på sin kant, att bli varnad synas med medelinsats till 2,95

Zlatan Ibrahimovic att bli varnad synas med låg insats till 3,70

Rasmus Elm att bli varnad synas med medelinsats till 4,50

På återhörande!