Hej,

en hyfsad lördag är att vänta med många heta matcher på schemat. Utbudet är ganska stort och undertecknad har fallit för ett par spel värda att syna. Vi börjar i Tyskland och toppmötet mellan Borussia Dortmund och Bayern München.

Trots blandade intryck i Champions League (visserligen i en svår grupp) håller Dortmund jämna steg med topplagen i Bundesliga. Man ligger för nuvarande två i tabellen, bakom just Bayern som kommer på besök i afton. Utgången är väldigt svår att gissa, men matchbilden desto enklare. Jag anar en tillställning med knapp fördel i bollinnehavet för Bayern där man som vanligt lär etablera tryck och skapa målchanser, men där Dortmund lär utnyttja sitt vassa omställningsspel.

Ett mål åt antingen det ena eller det andra hållet kommer givetvis förändra matchbilden, men jag är övertygad om att vi får se en chansartad drabbning mellan dessa skickliga lag. Med en offensiv fotboll faller det sig naturligt att hörnorna rullar in. Linan ligger ett, kanske två snäpp för lågt och spelvärdet är stort med oddset vi erbjuds.

Totalt antal hörnor: över 9,5 – Synas med medelinsats till 1,80

 

26pic5

Dags att visa framfötterna i Messis frånvaro

Dagens andra drag finner vi i Spanien och matchen Barcelona-Granada. Tunga skador har drabbat flera nyckelspelare i Barcelona. Dani Alvés, Xavi, Cesc Fabregas och Lionel Messi är några av dem. Man har, trots dessa avbräck, bra ersättare som rimligtvis ordnar tre poäng åt hemmalaget.

Alexis Sanchez och Pedro Rodriguez är spelarna som förväntas göra målen imorgon. Även om man således bär ett extra stort ansvar på sina axlar brukar man normalt sett leverera så gott som varje match i skuggan av Messis hattrick.

Givetvis förväntar man sig ett och annat av Neymar imorgon, men oddsen är inte tillräckligt höga i mina ögon. Oddset på Sanchez är också lite tråkigt och jag avstår spel på honom också.  Jag förlitar mig på Pedro helt enkelt. Medelinsats tillämpas.

Pedro att göra mål i matchen testas till trevliga 2,40!

På återhörande!