Hej,

till utbudet sett väntar en mycket trevlig söndag och dagen till ära vänder jag blickarna mot Serie A och Stadio Olimpico där Roma tar emot Fiorentina. Observera att matchen spelas så tidigt som 12:30!

AS Roma Team Presentation

Fältherren Daniele de Rossi styr mittfältet

Efter en suverän inledning på säsongen med nio raka segrar började skadorna drabba flera nyckelspelare i Roma. Den viktigaste pjäsen i det offensiva spelet, Francesco Totti, är en av dem som drabbats tillsammans med bla Gervinho. Den sistnämnde är visserligen fit for fight igen men Tottis frånvaro är oerhört påtaglig. Romas anfallsspel är oerhört beroende av Il Capitano som med sitt briljanta spelsinne dikterar där uppe likt ingen annan. Trots sin ålder är han onekligen fortfarande kapabel att bjuda på en ädel fotbollskonst.

Nu har Roma visserligen inte förlorat en enda match i år men man har kryssat i de senaste fyra omgångarna. Emellanåt oförtjänt, ibland inte. Den gemensamma nämnaren de senaste matcherna har dock varit oförmågan att göra mål. Själva uppbyggnadsfasen har fungerat bra och man har haft spelövertag varje match denna säsong, trots motståndare som Inter och Napoli som båda huserar i toppen av tabellen.

Nu kommer således Fiorentina till ”den eviga staden” för att försvara sina färger. Jag skulle gissa att man är ganska nöjda om man får med sig ett oavgjort resultat hem till Florens trots att man har ett lag fullt kapabelt att vinna denna match. Det känns högst rimligt att defensiven prioriteras i dag och att man låter Roma hålla i taktpinnen. Som jag nämnde tidigare har hemmalaget lyckats styra samtliga matcher denna säsong och mycket talar för att man kommer att göra det återigen. Även med Totti skadad och en svår motståndare att möta är man tvingade att gå framåt och försöka vinna för att fylla igen gapet på sex poäng som Juventus skapade med sin seger i fredags.

Det är föga troligt att man dessutom på hemmaplan inte är spelförande matchen igenom och linan för bollinnehav har hamnat hamnat några procent fel och synas med medelinsats.

Totalt innehav för hemmalaget: över 49,5 – kan spelas till fina 1,86 här!

På återhörande!